Programska rješenja

Upravljanje štampe

Kontrola štampe

Rješenja za upravljanje štampom
Rješenja za daljinsko upravljanje uređajima

Optimizacija štampe

Managed Document Services ili usluge upravljanja dokumentima

Produkcijska štampa

Kyocera TASKalfa Pro 15000c - Inkjet je budućnost

Upravljanje dokumentima

Digitalizacija poslovanja

Rješenja koja pomažu preduzećima da budu efikasnija i fleksibilnija

DMS

Sistemi za upravljanje dokumentima omogućavaju struktuisanu čuvanje podataka

ICT usluge

Zaštita podataka

Najefikasnija zaštita od gubitka podataka je sigurnosno kopiranje

Virtualizacija Synology

Iskoristite mogućnosti koje nude virtuelna okruženja

Uređaji

Štampači i multifunkcijski uređaji

Kyocera

Laserski štampači i multifunkcijski uređaji

Epson štampači

Inkjet štampači i multifunkcijski uređaji

CITIZEN

Termalni i termo štampači

NAS SERVERI

Synology

Rješenja za čuvanje i zaštitu podataka te sistema za video nadzor

MREŽNA OPREMA

Wi-Fi ruteri

Ponuda Synology rutera za neprekinuti pristup webu

Skeneri

Plustek

Poslovni skeneri A4 i A3 formata i prenosni skeneri

CZUR

Skeneri za knjige - bez trganja uveza

Podrška
Podrška Synology

Centar za korisničku podršku, narudžba servisa i baza znanja

Opšti uslovi poslovanja

Opšti uslovi, koji vrijede za sve isporuke i ponude preduzeća

O nama
O preduzeću Xenon forte Montenegro

Osnovne informacije o preduzeću Xenon forte Montenegro

Novosti

Novosti iz programa XF

Kontakt

Kontaktirajte nas, odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku

020 260 994

Synology u 2023. godini

Na događaju je predstavljeno nekoliko noviteta, kako hardverskih tako i softverskih, a glavni fokus je bio na novom WRX560 Wi-Fi ruteru, operativnom sistemu DSM 7.2 i funkcionalnostima koje on donosi, te novim modelima x23 NAS servera.
Synology kamere

Na konferenciji za novinare “2023 and Beyond”, Synology je najavio nekoliko novih uređaja i usluga koje očekuju 2023. godine.

Na događaju je predstavljeno nekoliko noviteta, kako hardverskih tako i softverskih, a glavni fokus je bio na novom WRX560 Wi-Fi ruteru, operativnom sistemu DSM 7.2 i funkcionalnostima koje on donosi, te novim modelima x23 NAS servera.

WRX560 – novi Wi-Fi 6 AX ruter

Glavni fokus događaja bio je najavljeni novi ruter. WRX560 je Wi-Fi 6 “Mesh” ruter koji će raditi sa svim modelima koji podržavaju mesh tehnologiju. Sa lansiranjem RT6000ax rutera u maju 2022., dugo očekivani manji model WRX560 služiće kao AP mrežni konektor zbog svoje veličine i dizajna kao i performansi.

x23 serija

X23 modeli NAS servera će se pojaviti na tržištu već u prvoj polovini 2023. Prvo možemo očekivati ​​DS923+, a ubrzo zatim i DS723+. DS923+ je nasljednik modela DS920+ sa 4 bay-a, AMD R1600 procesorom i 4GB DDR4 ECC memorije (proširivo do 32GB), dvostrukom 1G mrežom s mogućnošću nadogradnje na 10G novom mini karticom E10G22-T1.

DSM 7.2

Sa novom verzijom DSM 7.2. biće moguće koristiti dugo traženu sigurnosnu funkciju – šifriranje particije (Volume Encrytion). Pored trenutnog šifriranja foldera, nova funkcija će omogućiti potpunu enkripciju za svakoga ko želi implementirati ovu vrstu zaštite, ili ako je to potrebno. DSM 7.2. takođe uvodi funkciju Write One Read Many koja će omogućiti zaključavanje dijeljenog foldera na unapred definisani vremenski period. Takođe, novost u DSM operativnom sistemu je to što će omogućiti implementaciju višekanalne podrške za uređaje sa više mrežnih adaptera koji se mogu kombinovati kako bi se obezbijedila bolja i brža propusnost čak i pri kombinovanim brzinama.

Synology C2 Cloud novosti

Hibridna rješenja danas su važan dio mnogih poslova, a Synology slijedi ovaj trend. Sa lansiranjem DSM 7 2021. godine, kompanija je proširila svoj portfolio u oblaku, od jednostavnog sigurnosnog kopiranja do menadžera lozinki i usluga kao što su Object Storage i C2 Surveillance.

Pored ovih cloud rješenja, postoji i komercijalna Hybrid Share platforma. HS će uskoro dobiti neke nove funkcionalnosti, kao što je samostalni web portal i direktno dijeljenje datoteka. Obje funkcije će omogućiti administratorima i korisnicima da bolje upravljaju zajedničkim datotekama bez izlaganja NAS servera Internetu.

Još jedno hibridno rješenje kojem se treba radovati je Synology Backup Cloud, koji se fokusira na približavanje Synology C2 Backup platformi. Glavni cilj Synology Backup Cloud-a je implementacija obijedinjenog interfejsa za administratore i korisnike koji će moći da prate zadatke i uređaje. Ovo rješenje pokušava približiti iskustvo lokalnog rješenja Active Backup sigurnosne kopije Synology C2 Backup platformi.

Synology je također predstavio neke dodatne inovacije koje se pripremaju u 2023. Najavili su poboljšanja Hyper Backup rješenja – dodana je opcija za nepromjenjive sigurnosne kopije i potpuni DSM backup. Synology je već predstavio verziju 9 Surveillance Station, ali mobilna aplikacija je sporo uhvatila korisnike. Ovo će se promijeniti s novom verzijom rješenja DSCam, koje će imati mogućnost uređivanja zona za detekciju pokreta, pretragu i zakazivanje događaja.

Nadzorne kamere Synology

Synology će predstaviti Bullet i Dome modele nadzornih kamera pod vlastitim brendom u prvoj polovini 2023. Oni su uglavnom dizajnirani za Synology kontrolne sisteme, gdje ćete moći izvršiti konfiguraciju jednim klikom u korisničkom interfejsu. Predstavljeni modeli su BC500 (Bullet) i TC500 (Dome).

Na kraju, ali ne i najmanje važno, najavili su i novu Visual Station VS750HD. Podržava 75 kanala, ima dvostruki 4K HDMI izlaz, H.264/H.265 podršku, KB/M podršku i NDAA/TAA usklađenost.

Kratki pregled eventa Synology 2023 AND BEYOND.

Više informacija o uređajima Synology.

zadnje vijesti

Novosti iz svijeta upravljanja dokumentima i podacima.

18.05.2023

Synology je predstavio nove modele nas servera NAS SA3610 i SA3410

Synology je predstavio dva sistema za čuvanje podataka SA3610 i SA3410, najnovije uređaje u seriji moćnih i svestranih NAS servera sa ukupnim kapacitetom skladištenja koji se mjeri u petabajtima. Dizajnirani su za najteže zadatke i omogućavaju nadogradnju za budući razvoj.

Pročitajte cijeli članak
12.05.2023

Synology je predstavio svoje prve kamere

Synology je predstavio fleksibilne BC500 i TC500 kamere, dizajnirane za zidnu i plafonsku instalaciju, koje prkose svim vremenskim uslovima i pogodne su za integraciju u pametni sistem za nadzor prostorija.

Pročitajte cijeli članak
20.03.2023

Synology je predstavio DiskStation DS423+

Synology je predstavio DiskStation DS423+, NAS server sa 4 ležišta za instalaciju diskova. Uređaj je najnovija nadogradnja u nizu višenamjenskih rješenja za pohranu podataka namijenjenih zahtjevnim kućnim korisnicima i malim preduzećima.

Pročitajte cijeli članak

Zanima vas još sličnih sadržaja?

Pretplatite se na našu mailing listu i budite uvijek u toku u područjima digitalizacije, upravljanja dokumentima, ispisa, zaštite podataka itd.