Programska rješenja

Upravljanje štampe

Kontrola štampe

Rješenja za upravljanje štampom
Rješenja za daljinsko upravljanje uređajima

Optimizacija štampe

Managed Document Services ili usluge upravljanja dokumentima

Produkcijska štampa

Kyocera TASKalfa Pro 15000c - Inkjet je budućnost

Upravljanje dokumentima

Digitalizacija poslovanja

Rješenja koja pomažu preduzećima da budu efikasnija i fleksibilnija

DMS

Sistemi za upravljanje dokumentima omogućavaju struktuisanu čuvanje podataka

ICT usluge

Zaštita podataka

Najefikasnija zaštita od gubitka podataka je sigurnosno kopiranje

Virtualizacija Synology

Iskoristite mogućnosti koje nude virtuelna okruženja

Uređaji

Štampači i multifunkcijski uređaji

Kyocera

Laserski štampači i multifunkcijski uređaji

Epson štampači

Inkjet štampači i multifunkcijski uređaji

CITIZEN

Termalni i termo štampači

NAS SERVERI

Synology

Rješenja za čuvanje i zaštitu podataka te sistema za video nadzor

MREŽNA OPREMA

Wi-Fi ruteri

Ponuda Synology rutera za neprekinuti pristup webu

Skeneri

Plustek

Poslovni skeneri A4 i A3 formata i prenosni skeneri

CZUR

Skeneri za knjige - bez trganja uveza

Podrška
Podrška Synology

Centar za korisničku podršku, narudžba servisa i baza znanja

Opšti uslovi poslovanja

Opšti uslovi, koji vrijede za sve isporuke i ponude preduzeća

O nama
O preduzeću Xenon forte Montenegro

Osnovne informacije o preduzeću Xenon forte Montenegro

Novosti

Novosti iz programa XF

Kontakt

Kontaktirajte nas, odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku

020 260 994

Synology je predstavio nove modele nas servera NAS SA3610 i SA3410

Synology je predstavio dva sistema za čuvanje podataka SA3610 i SA3410, najnovije uređaje u seriji moćnih i svestranih NAS servera sa ukupnim kapacitetom skladištenja koji se mjeri u petabajtima. Dizajnirani su za najteže zadatke i omogućavaju nadogradnju za budući razvoj.
SA3610

Synology je predstavio SA3610 i SA3410, dva skalabilna sistema za skladištenje koji omogućavaju organizacijama da skladište velike količine podataka bez žrtvovanja brzine ili performansi. Oba uređaja su opremljena sa 12 odeljaka za diskove koji se mogu proširiti do 961što predstavlja ukupan kapacitet sirove memorije od 1,7 PB2Novi modeli su izuzetno moćni i omogućavaju efikasno postavljanje centralne memorije za backup, kontrolni sistem ili server datoteka.

„Sa stabilnom visokom propusnošću i velikim kapacitetom, nove jedinice su idealne za obradu velikih količina podataka, uključujući istovremenu sigurnosnu kopiju, arhiviranje, kontrolni nadzor i video obradu i skladištenje“, rekao je Michael Wang, menadžer proizvoda u Synology Inc. “Za ove aplikacije, teško je predvidjeti buduće potrebe za skladištenjem, ali sa serijom SA, preduzeća mogu početi s malim, a zatim proširiti kapacitete kad god njihov volumen podataka raste.”

Možete se osloniti na njih

Икона Потврдила је заједница

Novi SA3610 i SA3410 podržavaju zahtjevne aplikacije zahvaljujući sekvencijalnim brzinama čitanja/pisanja većim od 6.200/3.000 MB/s3podršci za 10/25/40GbE i Fibre Channel mreže (uključena su dva 10GbE RJ-45), kao i agregaciji linkova (mrežno povezivanje) i podrška za višekanalni SMB pristup. Hibridni sistemi za skladištenje mogu se postaviti kao isplativo rešenje za povećanje I/O brzine i smanjenje kašnjenja na hard diskovima, pri čemu SSD-ovi djeluju kao keš memorija za čitanje/pisanje4.

Rješenja za daljinsko upravljanje kao što su namjenski portovi za upravljanje van obima (OOB), centralno upravljanje putem Synology CMS-a i daljinsko praćenje clouda uz Active Insight pomažu u smanjenju administrativnih troškova, dok hardverska redundantnost i aktivno-pasivno grupiranje putem Synology High Availability osigurava maksimalnu dostupnost usluge.

Svestrana platforma za podatke

Svi sistemi Synology SA serije uključuju paket pouzdanih rješenja za upravljanje datotekama, dijeljenje i sinhronizaciju preduzeća. Synology Drive pruža bilo gdje pristup alatima za upravljanje datotekama i dijeljenje na PC-ima, Mac-ovima i mobilnim uređajima. Povezivanje i sinhronizacija podataka između uređaja omogućava udaljenim timovima i kancelarijama da ostanu usklađeni.

Synology Drive ShareSync se može koristiti za distribuciju datoteka na servere širom svijeta i sinhronizaciju podataka nazad u sjedište kompanije, ili timovi mogu održavati sinhronizaciju između više lokacija koristeći manje propusnog obima i prostora za skladištenje uz snagu clouda. Sa Hybrid Share5 svi dijeljeni podaci se čuvaju u Synology C2 Storage centre podataka kojima se može pristupiti na zahtjev, dok se datoteke kojima se često pristupa lokalno keširaju na Synology sistemima radi pristupa brzinom lokalne mreže.

Više informacija o upravljanju podacima

Ugrađena sveobuhvatna zaštita podataka

Synology DiskStation Manager (DSM) pruža moćna rješenja za pravljenje rezervnih kopija računara, servera, virtuelnih mašina i SaaS aplikacija. Active Backup Suite omogućava organizacijama da konsoliduju rezervne kopije Windows klijenata i servera, Linux krajnjih tačaka, Synology sistema, VMware® i Hyper-V® virtuelnih mašina, i Microsoft 365 i Google Workspace na SA3610 i SA3410, dok upravljaju svim zadacima izrade rezervnih kopija kroz centralizovano upravljanje konzole.

Za fizičke uređaje dostupne su opcije potpunog oporavka kao i na nivou datoteke, dok VM-ovi mogu biti privremeno vraćeni na ugrađeni hipervizor, smanjujući vrijeme zastoja usluge. Deduplikacija podataka na nivou bloka može značajno smanjiti upotrebu skladištenja, dok postepene sigurnosne kopije smanjuju vrijeme sigurnosne kopije i korištenje propusnog obima.

Lokalni snimci pomažu u zaštiti datoteka i LUN-ova od rušenja i spoljnjih prijetnji, kao što su napadi ransomware-a, dok istovremeno smanjuju upotrebu skladištenja i vrijeme oporavka (RTO). Sva Synology rješenja za upravljanje podacima uključuju sveobuhvatne mogućnosti sigurnosnog kopiranja sistema i datoteka za bezbjedno sigurnosno kopiranje na druge Synology sisteme ili na uslugu skladištenja u cloudu.

Več informacij o zaščiti podatkov

Privatni video nadzor

Synology Surveillance Station je moćno rješenje za nadzor (VMS) dizajnirano za poslovne i kućne korisnike. Rješenje koriste mnogi korisnici, ukupno danas štiti više od 500.000 kontrolnih tačaka. Fleksibilna ONVIF podrška i više od 8.300 certifikovanih IP kamera omogućavaju jednostavnu instalaciju i lako prilagođavanje zahtjevima svake lokacije. Do 128 IPkamera može se dodati na nove SA3610 i SA3410 NAS servere, a više servera se može lako nadgledati, upravljati i praviti rezervne kopije putem ugrađenog centralnog sistema upravljanja.

Više informacija o rješenju Surveillance Station  

 SA3610SA3410
Procesor CPUIntel® Xeon® D-1567 12-jezgreniIntel® Xeon® D-1541 8-jezgreni
Sekvencijalno čitanje/pisanje6.275/3.056 MB/s6.283/3.023 MB/s
Nasumično čitanje/pisivanje IOPS450.814/122.675336.224/116.518
Maksimalna memorija128 GB DDR4
Maksimalna ekspanzija96 slotova za ugradnju diskova (7 x RX1222sas)
Ethernet​5 x 1GbE RJ-45 2 x 10GbE RJ-45
Reže PCI2 x PCIe 3.0 x 8 rež, x 8 pasov
Spoljni ulazi2 x USB 3.2 Gen 1 port 1 x port za proširenje (Mini-SAS HD)
Port za upravljanje van opsega (OOB).Dostupan
Garancija7>5 godina

Dostupnost

SA3610 in SA3410 su već dostupni. Više informacija.

Napomene

1. SA3610 i SA3410 podržavaju do 96 disk jedinica koristeći sedam Synology RX1222sas jedinica proširenja, koje se prodaju zasebno.

2. Particije između 200 TB i 1 PB koriste sistem datoteka Btrfs (Peta Volume) i podržavaju ograničen izbor aplikacija, usluga i konfiguracija. Replikacija snimka, šifriranje dijeljene mape, kompresija datoteka i druge funkcije nisu dostupne za particije veće od 200 TB. Za više informacija i ograničenja pročitajte članak.

3. Podaci o performansama su izvedeni iz internog testiranja kompanije Synology. Stvarne performanse mogu varirati u zavisnosti od testnog okruženja, upotrebe i konfiguracije. za više informacija pogledajte tabele učinkovitosti.

4. SSD keš memoriju možete omogućiti korištenjem Synology SAT5200 serije 2,5-inčnih SSD-ova ili instaliranjem Synology SNV3500 serije NVMe SSD-ova pomoću M2D20 ili E10M20-T1 adapterskih kartica. Svi uređaji se prodaju zasebno.

5. C2 Storage for Hybrid Share zahtijeva kupovinu odgovarajuće godišnje ili mjesečne pretplate. Besplatna probna verzija dostupna je za svaki novi registrovani uređaj.

6. Do 128 IP kamera je podržano na jednom SA3410 ili SA3610 serveru sa Synology Surveillance Station. Dodavanjem više servera za snimanje sa Surveillance Station CMS, do 10.000 kamera se može upravljati po instalaciji. Surveillance Station uključuje 2 besplatne licence. Za povezivanje više kamera i uređaja potrebne su dodatne licence.  Više informacija.

7. Garantni rok počinje teći od datuma kupovine kako je navedeno na vašem računu. Pročitajte više ovdje.

zadnje vijesti

Novosti iz svijeta upravljanja dokumentima i podacima.

18.05.2023

Synology je predstavio nove modele nas servera NAS SA3610 i SA3410

Synology je predstavio dva sistema za čuvanje podataka SA3610 i SA3410, najnovije uređaje u seriji moćnih i svestranih NAS servera sa ukupnim kapacitetom skladištenja koji se mjeri u petabajtima. Dizajnirani su za najteže zadatke i omogućavaju nadogradnju za budući razvoj.

Pročitajte cijeli članak
12.05.2023

Synology je predstavio svoje prve kamere

Synology je predstavio fleksibilne BC500 i TC500 kamere, dizajnirane za zidnu i plafonsku instalaciju, koje prkose svim vremenskim uslovima i pogodne su za integraciju u pametni sistem za nadzor prostorija.

Pročitajte cijeli članak
20.03.2023

Synology je predstavio DiskStation DS423+

Synology je predstavio DiskStation DS423+, NAS server sa 4 ležišta za instalaciju diskova. Uređaj je najnovija nadogradnja u nizu višenamjenskih rješenja za pohranu podataka namijenjenih zahtjevnim kućnim korisnicima i malim preduzećima.

Pročitajte cijeli članak

Zanima vas još sličnih sadržaja?

Pretplatite se na našu mailing listu i budite uvijek u toku u područjima digitalizacije, upravljanja dokumentima, ispisa, zaštite podataka itd.