Programska rješenja

Upravljanje štampe

Kontrola štampe

Rješenja za upravljanje štampom
Rješenja za daljinsko upravljanje uređajima

Optimizacija štampe

Managed Document Services ili usluge upravljanja dokumentima

Produkcijska štampa

Kyocera TASKalfa Pro 15000c - Inkjet je budućnost

Upravljanje dokumentima

Digitalizacija poslovanja

Rješenja koja pomažu preduzećima da budu efikasnija i fleksibilnija

DMS

Sistemi za upravljanje dokumentima omogućavaju struktuisanu čuvanje podataka

ICT usluge

Zaštita podataka

Najefikasnija zaštita od gubitka podataka je sigurnosno kopiranje

Virtualizacija Synology

Iskoristite mogućnosti koje nude virtuelna okruženja

Uređaji

Štampači i multifunkcijski uređaji

Kyocera

Laserski štampači i multifunkcijski uređaji

Epson štampači

Inkjet štampači i multifunkcijski uređaji

CITIZEN

Termalni i termo štampači

NAS SERVERI

Synology

Rješenja za čuvanje i zaštitu podataka te sistema za video nadzor

MREŽNA OPREMA

Wi-Fi ruteri

Ponuda Synology rutera za neprekinuti pristup webu

Skeneri

Plustek

Poslovni skeneri A4 i A3 formata i prenosni skeneri

CZUR

Skeneri za knjige - bez trganja uveza

Podrška
Podrška Synology

Centar za korisničku podršku, narudžba servisa i baza znanja

Opšti uslovi poslovanja

Opšti uslovi, koji vrijede za sve isporuke i ponude preduzeća

O nama
O preduzeću Xenon forte Montenegro

Osnovne informacije o preduzeću Xenon forte Montenegro

Novosti

Novosti iz programa XF

Kontakt

Kontaktirajte nas, odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku

020 260 994

Synology je predstavio WRX560 — Wi-Fi 6 ruter za moderni pametni dom

WRX560 ruter je mlađi i manji nasljednik već predstavljenog modela RT6600ax iz Synology-ove linije rutera Wi-Fi 6. Namijenjen je široj publici, ali i dalje kombinuje visoke performanse i naprednu mrežnu funkcionalnost.

WRX560 ruter predstavlja proširenje Synology-ove dobro prihvaćene linije rutera Wi-Fi 6 u profesionalnoj zajednici. Novi model je dizajniran da obezbijedi brzu i sigurnu internet vezu za kućne korisnike i mala preduzeća. Sa intuitivnim i funkcijama bogatim operativnim sistemom Synology Router Manager (SRM) i moćnim hardverom, WRX560 je pogodan za rješavanje svih izazova kućne mreže.

“Oduševljeni smo što možemo da dodamo WRX560 našoj liniji,” rekao je Mike Chen, menadžer proizvoda za Synology rutere. “WRX560, manji i nešto slabiji model od već predstavljenog RT6600ax, i dalje kombinuje visoke performanse i naprednu mrežnu funkcionalnost, ali za širu publiku.”

Dizajn zasnovan na performansama

Ispod oklopa, WRX560 krije moćne elemente koji osiguravaju optimalne performanse za zahtjevne kućne korisnike i mrežne entuzijaste. Pokrenut Wi-Fi 6 tehnologijom, WRX560 nudi velike brzine bežičnog prijenosa sa kombinovanom propusnošću do 3.000 Mbps1. Na taj način osigurava brzo preuzimanje i streaming bez korištenja keš memorije. Njegov četvorojezgreni procesor od 1,4 GHz i 512 MB RAM-a omogućavaju mu da rukuje do 150 povezanih uređaja bez zastoja.

Korak ispred većine potrošačkih rutera, WRX560 ima konfigurabilne 2,5 GbE WAN/LAN portove za podršku uređaja visokih performansi ili super brzih internetskih paketa. Pored toga, kompatibilnost sa novolicenciranim spektrom od 5,9 GHz omogućava pristup obimu bez smetnji za veće potencijalne brzine veze2 ili namijensko bežično povezivanje.

Besprijekorna povezanost za cijeli dom

WRX560 vključuje funkcije, koje poboljšavaju bežične veze za  brže i stabilnije povezivanje. Ovaj ruter se može uključiti u “Mesh” konfiguraciju sa drugim Synology ruterima za brzu pokrivenost cijele kuće pod jednim zajedničkim Wi-Fi imenom3. Korisnici sa postojećim Synology ruterima mogu izvući maksimum iz svog uređaja koristeći ga kao dodatnu Wi-Fi pristupnu tačku

Idealan za cijelu porodicu

WRX560 uključuje sveobuhvatan skup alata za roditeljsku kontrolu i mogućnosti Internet filtriranja kroz paket Safe Access, osiguravajući sigurnije korištenje Interneta za sve članove porodice.

Ograničavanje vremena korištenja ekrana za djecu

Roditelji mogu postaviti kvote korištenja interneta ili ograničiti pristup internetu na određene sate za svaki uređaj koji njihova djeca koriste, uključujući laptope, pametne telefone, tablete ili gaming konzole.

Filtriranje web sadržaja

Spriječite djeci pristup web stranicama za odrasle, nasilnim igrama i društvenim mrežama i filtrirajte neželjene rezultate pretraživanja. Korisnici mogu fleksibilno primijeniti filtere, kao što je ograničavanje društvenih medija tokom sati za domaći rad.

Kontrola upotrebe

Siguran pristup pruža uvid u aktivnosti djece na mreži, kao što je dnevna količina vremena provedenog na mreži ili da li su pokušala posjetiti neprikladne web stranice.

Napredne mrežne funkcije u Synology Router Manageru

Poznat po svojoj popularnosti među entuzijastima rutera, SRM uključuje mnoštvo naprednih mrežnih mogućnosti, uključujući hosting VPN servera, finu kontrolu korištenja propusnog opsega mrežnog uređaja i segmentaciju VLAN-a.

VPN Plus

Idealan je za rad na daljinu i korištenje u kancelariji. VPN Plus nudi mogućnost brzog uspostavljanja sigurnih konekcija na interne mreže iza rutera, premošćivanja više lokacija zajedno sa sigurnim IPsec tunelima za dijeljenje resursa na različitim mrežama i pristup desktop softveru s bilo kojeg mjesta koristeći Remote Desktop.

Upravljanje prometom

Ugrađeni alati za upravljanje saobraćajem u WRX560 pružaju korisnicima detaljan uvid i kontrolu nad njihovim mrežnim saobraćajem. Mogućnost pregleda detaljnih informacija o prometu aplikacija i uređaja i primjena upravljanja prometom i politika kvaliteta usluga, korisnici mogu optimizovati svoju mrežu u skladu sa svojim specifičnim potrebama.

VLAN segmentacija

Funkcija segmentacije virtuelne lokalne mreže (VLAN) omogućava korisnicima da kreiraju VLAN i definišu prilagođena pravila zaštitnog zida, politike kvaliteta usluge i politike pristupa za svaki VLAN. Za kućne korisnike, VLAN segmentacija se najčešće koristi za izolaciju ranjivih IoT uređaja od glavne mreže kako bi zaštitili PC i NAS od potencijalnih upada.

Daljinsko upravljanje

Mobilna aplikacija DS router nudi širok spektar funkcija, uključujući postavljanje rutera, praćenje prometa, roditeljsku kontrolu, kreiranje mreže za goste i upravljanje mrežom.

Dostupnost

WRX560 već dostupan u Bosni i Hercegovini. Za dodatne informacije obratite se lokalnom predstavniku Xenon forte d.o.o.

  1. Maksimalne brzine bežičnog prenosa na frekvencijama od 2,4 GHz ili 5 GHz su 600 Mbps i 2400 Mbps, respektivno. Stvarni protok bežičnih podataka, pokrivenost bežičnom mrežom i maksimalan broj povezanih uređaja nisu zagarantovani i variraće u zavisnosti od klijentskih uređaja, uslova mreže i faktora okoline.
  2. U zavisnosti od lokalnih propisa koji tretiraju ovu temu i upotrebe korisnika.
  3. Detalje o kompatibilnosti mreže možete pronaći  ovdje.

Više informacija –>

zadnje vijesti

Novosti iz svijeta upravljanja dokumentima i podacima.

18.05.2023

Synology je predstavio nove modele nas servera NAS SA3610 i SA3410

Synology je predstavio dva sistema za čuvanje podataka SA3610 i SA3410, najnovije uređaje u seriji moćnih i svestranih NAS servera sa ukupnim kapacitetom skladištenja koji se mjeri u petabajtima. Dizajnirani su za najteže zadatke i omogućavaju nadogradnju za budući razvoj.

Pročitajte cijeli članak
12.05.2023

Synology je predstavio svoje prve kamere

Synology je predstavio fleksibilne BC500 i TC500 kamere, dizajnirane za zidnu i plafonsku instalaciju, koje prkose svim vremenskim uslovima i pogodne su za integraciju u pametni sistem za nadzor prostorija.

Pročitajte cijeli članak
20.03.2023

Synology je predstavio DiskStation DS423+

Synology je predstavio DiskStation DS423+, NAS server sa 4 ležišta za instalaciju diskova. Uređaj je najnovija nadogradnja u nizu višenamjenskih rješenja za pohranu podataka namijenjenih zahtjevnim kućnim korisnicima i malim preduzećima.

Pročitajte cijeli članak

Zanima vas još sličnih sadržaja?

Pretplatite se na našu mailing listu i budite uvijek u toku u područjima digitalizacije, upravljanja dokumentima, ispisa, zaštite podataka itd.