Programska rješenja

Upravljanje štampe

Kontrola štampe

Rješenja za upravljanje štampom
Rješenja za daljinsko upravljanje uređajima

Optimizacija štampe

Managed Document Services ili usluge upravljanja dokumentima

Produkcijska štampa

Kyocera TASKalfa Pro 15000c - Inkjet je budućnost

Upravljanje dokumentima

Digitalizacija poslovanja

Rješenja koja pomažu preduzećima da budu efikasnija i fleksibilnija

DMS

Sistemi za upravljanje dokumentima omogućavaju struktuisanu čuvanje podataka

ICT usluge

Zaštita podataka

Najefikasnija zaštita od gubitka podataka je sigurnosno kopiranje

Virtualizacija Synology

Iskoristite mogućnosti koje nude virtuelna okruženja

Uređaji

Štampači i multifunkcijski uređaji

Kyocera

Laserski štampači i multifunkcijski uređaji

Epson štampači

Inkjet štampači i multifunkcijski uređaji

CITIZEN

Termalni i termo štampači

NAS SERVERI

Synology

Rješenja za čuvanje i zaštitu podataka te sistema za video nadzor

MREŽNA OPREMA

Wi-Fi ruteri

Ponuda Synology rutera za neprekinuti pristup webu

Skeneri

Plustek

Poslovni skeneri A4 i A3 formata i prenosni skeneri

CZUR

Skeneri za knjige - bez trganja uveza

Podrška
Podrška Synology

Centar za korisničku podršku, narudžba servisa i baza znanja

Opšti uslovi poslovanja

Opšti uslovi, koji vrijede za sve isporuke i ponude preduzeća

O nama
O preduzeću Xenon forte Montenegro

Osnovne informacije o preduzeću Xenon forte Montenegro

Novosti

Novosti iz programa XF

Kontakt

Kontaktirajte nas, odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku

020 260 994

Inkjet Produkcijska štampa

Zašto je Kyocera ušla u područje produkcijske štampe?

Stručnjak za hardver Marcel Ebbenhorst objašnjava zašto je TASKalfa Pro 15000c posljednja Kyocerina inovacija.

Naša industrija se brzo razvija kako svijet postaje digitalan i ljudi koriste sve manje uređaja za štampu, kako u privatnom tako i u profesionalnom životu. Suvremene tehnologije omogućile su nam da radimo gotovo bez upotrebe papira, od potpisivanja ugovora do ukrcaja u avion. Globalno tržište štampe stoga je u padu i industrija se više ne može oslanjati na kancelarijske i kućne uređaje za rast. Malo je prostora za inovacije na tržištu punom zrele tehnologije.

Međutim, mi u Kyoceri se ne bojimo izazova i prepoznali smo nove prilike u promjenjivom okruženju. Naša korporacija trenutno radi na vlastitoj transformaciji, jer se fokusiramo na sveobuhvatna rješenja za dokumente i konsultantski pristup koji uključuje najbolju hardware-sku i programsku opremu te usluge. Ažurirani razvojni plan osiguraće kontinuirani uspjeh korporacije u nadolazećim desetljećima. Novi pogled na svijet ogleda se u identitetu novog brenda, koji našoj organizaciji nudi veći osjećaj pripadnosti i globalnog jedinstva, jača naš brend i daje vidljivost cijeloj korporaciji.

Identifikovanje prilika za rast

S novim poslovnim pristupom, industrija hardvera je u središtu Kyocerinog razvoja. Inkjet tehnologija mijenja proizvodnu štampu. Smithers Pira predviđa da će do 2023. i dalje to biti pokretačka snaga rasta digitalne štampe. Dramatični porast inkjet štampača može se pripisati nekolicini ključnih faktora, uključujući jedinstvenim skupom karakteristika i promjenjivim potrošačkim trendovima.

Inkjet kombinuje prednosti digitalne tehnologije, poput brze obrade i ispisa varijabilnih podataka, s visokim kapacitetom offset uređaja za štampu. To korisnicima omogućuje stvaranje prilagođenog sadržaja u velikim serijama dok je sadržaj još uvijek aktuelan, što je važno u mnogim industrijama koje žele poboljšati korisničko iskustvo.

Zadovoljstvo kupaca oduvijek je bilo prioritet u preduzećima, a današnji su potrošači zahtjevniji nego ikad. U digitalnom dobu više se nećemo zadovoljiti s opštim ili zastarjelim sadržajem. Zahvaljujući inkjet tehnologiji, sada je na papiru moguće postići relevantnost sadržaja i personalizaciju, čak i pri štampi velikih količina dokumenata.

Bogata iskustva

Kyocera se može pohvaliti sa više od 60 godina iskustva i dokazanog kvaliteta u industriji štampe. Naši multifunkcijski uređaji i štampači dobili su brojne nagrade za efikasnost, pouzdanost i minimalan uticaj na okolinu. Zato smo ponosni na svoj rad koji nas ispunjava i usmjerava u daljnji razvoj. Gledajući u budućnost, svoje znanje i iskustvo stečeno posljednjih desetljeća želimo uložiti u proširenje našeg portfelja novim rješenjima. Inkjet za nas nije potpuno nova tehnologija, jer već imamo veliko iskustvo u proizvodnji inkjet glava za štampu. Naše komponente često se ugrađuju u uređaje naših konkurenata, što potvrđuje ugled koji uživamo u ovom specijalizovanom dijelu tržišta.

Sada je vrijeme da predstavimo vlastiti uređaj za štampu velikih serija. Imamo komponente i stručnost za izradu vlastitog inkjet štampača, koji će uzdrmati tržišni segment. Štamparije trebaju uređaje koji će moći povećati produktivnost i pouzdanost – karakteristike koje se smatraju sinonimom za marku Kyocera. Stoga smo uvjereni da TASKalfa Pro 15000c neće razočarati.

Pogledajmo pobliže

Što se tiče produktivnosti, TASKalfa Pro 15000c je među najboljima. Uložili smo velike napore da uređaj razvijemo što je brže moguće i više smo nego zadovoljni rezultatima. S vremenom zagrijavanja od samo 60 sekundi, među najbržima je u industriji. To korisnicima ostavlja više vremena za štampu. Kada se uređaj zagrije, potrebno je samo 5,5 sekundi za štampu prve kopije, a brzina štampe je 150 A4 stranica u minuti. Naš prvijenac može odštampati 1.000.000 otisaka mjesečno po istoj cijeni po stranici.

Uvijek možete računati na Kyocera proizvode. Inkjet uređaji obično imaju manje pokretnih dijelova od štampača koji koriste toner. TASKalfa Pro 15000c je dizajnirana tako da zahtijeva malo održavanja. Kao rezultat toga, vjerojatnost kvara ili zastoja papira značajno je smanjena. Štoviše, ako se bilo koja od komponenti pokvari, to je lako popraviti. Neke je uređaje teško popraviti bez uklanjanja i zamjene niza drugih komponenti. Na Kyocera štampačima zamijenite samo neispravan dio, što omogućuje značajne direktne uštede i smanjuje mogućnost kvara sistema.

Korak u budućnost

Kyocera se takođe predstavila na sajmu Drupa 2020 u Düsseldorfu u Njemačkoj. Najveća izložba štamparske opreme na svijetu, na kojoj se susreću stručnjaci i potrošači iz cijele industrije, održava se svake četiri godine. Posljednju izložbu u 2016. posjetilo je više od 260.000 učesnika iz 183 zemlje, od čega su 75% donosioci odluka o kupovini u preduzećima.

Drupa predstavlja način da se dosegne ciljna publika i upozna nova, budući da posjetioci dolaze i iz drugih industrija, poput bankarstva, zdravstva i obrazovanja. Kako bismo razumjeli značaj događaja u smislu potencijalnih poslova, potrebno je napomenuti da se 65% posjetilaca u 2016. godini izjasnilo s konkretnim investicijskim namjerama, a nevjerovatnih 34% je stvarno ostvarilo narudžbu.

Ostajemo vjerni svojim korijenima

Filozofija Kyocere, kako ju je iznio osnivač dr. Kazua Inamori, nastavlja definisati naše napore. Kroz svoju dugu istoriju uvijek smo nastojali činiti dobro. Za tehnološko preduzeće to znači inovaciju za stvaranje sve efikasnijih i pametnijih uređaja. Zato svakodnevno nastojimo poboljšati našu ponudu proizvoda i tehnologije. Svako novo otkriće ili iskustvo obogaćuje nas i predstavlja alat za učenje kako nastaviti rasti i raditi bolje.

Naša namjera je jasna. Kyocera se uključuje u industriju produkcijske štampe. Vidimo priliku za napredak koju ne možemo zanemariti, a kao stručnjaci u svom području imamo odgovornost podijeliti svoje iskustvo i stručnost kako bismo stvorili bolje društvo. TASKalfa Pro 15000c predstavlja naš doprinos inkjet revoluciji koja će promijeniti lice produkcijskog štampe u narednim godinama.

Inkjet je budućnost

Štampa i dalje igra ključnu ulogu u mnogim industrijama, od zdravstva i obrazovanja do bankarstva i osiguranja. Uprkos porastu digitalnih medija, papir je još uvijek široko korišten.

Izuzetno brzi inkjet uređaji poput TASKalfa Pro 15000c štampaju velike serije nevjerojatnim brzinama.

Inkjet produkcijski štampač Kyocera

Inkjet produkcijski štampač kombinira »Cut-sheet« štampu s pouzdanošću i dosljednošću Inkjet tehnologije. Trošak kolor otiska međutim, gotovo je isti kao trošak crno-bijelog otiska.

Naša rješenja u praksi

Pročitajte studije slučaja zadovoljnih korisnika.

Primjer dobre prakse

AlphaGraphics

AlphaGraphics Boston stekao je konkurentsku prednost na tržištu izdavaštva knjiga kupovinom Kyocera TASKalfa Pro 15000c Inkjet proizvodnog štampača. Uređaj je kompaniji dao brže performanse i veću fleksibilnost, što je ključno za proizvodne inkjet štampače niske do srednje klase.

Pročitajte cijeli članak

Želite li saznati više o TASKalfi Pro 15000c?

Pozivamo vas da nas nazovete i rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja vezana uz TASKalfa Pro 15000c inkjet produkcijski štampač.