Programska rješenja

Upravljanje štampe

Kontrola štampe

Rješenja za upravljanje štampom
Rješenja za daljinsko upravljanje uređajima

Optimizacija štampe

Managed Document Services ili usluge upravljanja dokumentima

Produkcijska štampa

Kyocera TASKalfa Pro 15000c - Inkjet je budućnost

Upravljanje dokumentima

Digitalizacija poslovanja

Rješenja koja pomažu preduzećima da budu efikasnija i fleksibilnija

DMS

Sistemi za upravljanje dokumentima omogućavaju struktuisanu čuvanje podataka

ICT usluge

Zaštita podataka

Najefikasnija zaštita od gubitka podataka je sigurnosno kopiranje

Virtualizacija Synology

Iskoristite mogućnosti koje nude virtuelna okruženja

Uređaji

Štampači i multifunkcijski uređaji

Kyocera

Laserski štampači i multifunkcijski uređaji

Epson štampači

Inkjet štampači i multifunkcijski uređaji

CITIZEN

Termalni i termo štampači

NAS SERVERI

Synology

Rješenja za čuvanje i zaštitu podataka te sistema za video nadzor

MREŽNA OPREMA

Wi-Fi ruteri

Ponuda Synology rutera za neprekinuti pristup webu

Skeneri

Plustek

Poslovni skeneri A4 i A3 formata i prenosni skeneri

CZUR

Skeneri za knjige - bez trganja uveza

Podrška
Podrška Synology

Centar za korisničku podršku, narudžba servisa i baza znanja

Opšti uslovi poslovanja

Opšti uslovi, koji vrijede za sve isporuke i ponude preduzeća

O nama
O preduzeću Xenon forte Montenegro

Osnovne informacije o preduzeću Xenon forte Montenegro

Novosti

Novosti iz programa XF

Kontakt

Kontaktirajte nas, odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku

020 260 994

SKLADIŠTENJE PODATAKA

Izradite vlastiti privatni Cloud

Synology NAS serveri kombinuju funkcionalnost javnih usluga u Cloud-u kao što je Google Drive sa sigurnošću lokalnog skladišta… i još mnogo toga.

Uvijek imajte svoje podatke na raspolaganju

Od sistema za skladištenje podataka očekujemo dvije stvari: da su podaci sigurno uskladišteni i da su dostupni samo ovlaštenim osobama uvijek i svugdje. Synology NAS serveri su idealni uređaji za to.

Ako kod kuće imate samo jedan računar, za sigurnosnu kopiju podataka bit će dovoljan eksterni disk. Međutim, ako koristite više uređaja – pametni telefon, tablet,

laptop – i želite podijeliti svoje podatke sa drugima, odaberite jedno od rješenja u Cloud-u. Preporučujemo rješenje koje će vam donijeti najbolje iz oba svijeta.

NAS serveri su slični eksternim diskovima, osim što su povezani direktno sa ruterom putem mrežne veze, što ih čini dostupnima svim uređajima na mreži. Nude istu funkcionalnost kao spoljni serveri usluga u Cloud-u, kao što je Google Drive, osim što su vaši podaci sigurno uskladišteni i zaštićeni na vašem privatnom uređaju sa NAS serverom.

Upoznajte brojne karakteristike: sigurno sladište, timski rad i mnoštvo zabave

Podaci su za preduzeća od ključnog značaja. Bez pristupa podacima, preduzeća ne mogu svojim korisnicima pružiti očekivani nivo usluge. Loši odnosi sa kupcima, obustava prodajnih aktivnosti ili poteškoće u učestvovanju u radnim grupama samo su neki od primjera šta se može dogoditi ako informacije nisu dostupne. Provjerite neke važne karakteristike Synology NAS servera koje nikada neće razočarati.

Synology NAS server pokreće operativni sistem jednostavan za korištenje koji nudi širok raspon aplikacija – od rješenja za sigurnosno kopiranje do multimedije za kućne korisnike. Cijelu listu možete pogledati na web stranici Synology-a.

Synology nudi više nivoa zaštite podataka na svojim NAS serverima, u zavisnosti od potrebama korisnika. Osnovna zaštita je osigurana ugradnjom RAID niza, koji osigurava integritet podataka, čak i ako se jedan od diskova u uređaju pokvari. Na primjer, RAID 1 predstavlja prepis diskova. To u praksi znači da imate dva fizička diska sa istim sadržajem. Ako se jedan pokvari, vaši su podaci i dalje sigurno sačuvani na drugom disku.

Privatni Cloud, koji se može postaviti na Synology NAS serveru, pruža sve pogodnosti koje nude serveri javnih usluga u Cloudu. Istovremeno, podaci se čuvaju na privatnoj lokaciji, što omogućava efikasnu zaštitu tajnih i povjerljivih podataka.

Na Synology NAS serverima možete jednostavno postaviti automatsko sigurnosno kopiranje datoteka. Čim napravite promjene u dokumentu na svom računaru, one se preskopiraju u spremljenu datoteku na NAS serveru.

Možete šifrovati podatke prilikom prenosa sa servera na mobilne uređaje. To ih takođe štiti od neovlaštenog pristupa kada ih prenosite izvan svoje lokalne mreže. Takođe možete postaviti vlastiti VPN na Synology NAS server kako biste dodatno zaštitili svoj prenos podataka.

Sigurnosna kopija koju možete izraditi na Synology NAS serverima omogućuje vam backup podataka u slučaju gubitka. Međutim, preporučuje se da jednu kopiju podataka držite i na drugoj lokaciji. Synology sa uslugama C2 korisnicima pruža siguran način za dalju sigurnosnu kopiju svojih podataka u Cloud-u. Podatkovni centar C2 nalazi se u Frankfurtu, čime se poboljšavaju mogućnosti usklađivanja postupaka zaštite i obrade ličnih podataka sa Evropskom uredbom o zaštiti podataka (GDPR).

Zadnje novosti

Novosti iz svijeta zaštite i čuvanja podataka

18.05.2023

Synology je predstavio nove modele nas servera NAS SA3610 i SA3410

Synology je predstavio dva sistema za čuvanje podataka SA3610 i SA3410, najnovije uređaje u seriji moćnih i svestranih NAS servera sa ukupnim kapacitetom skladištenja koji se mjeri u petabajtima. Dizajnirani su za najteže zadatke i omogućavaju nadogradnju za budući razvoj.

Pročitajte cijeli članak
12.05.2023

Synology je predstavio svoje prve kamere

Synology je predstavio fleksibilne BC500 i TC500 kamere, dizajnirane za zidnu i plafonsku instalaciju, koje prkose svim vremenskim uslovima i pogodne su za integraciju u pametni sistem za nadzor prostorija.

Pročitajte cijeli članak

Zanima vas još sličnih sadržaja?

Pretplatite se na našu mailing listu i budite uvijek u toku u područjima digitalizacije, upravljanja dokumentima, ispisa, zaštite podataka itd.