Upravljanje štampe

Kontrola štampe

Rešitve za upravljanje tiskanja.
Rešitve za oddaljeno upravljanje naprav.

Optimizacija štampe

Managed Document Services ali storitve upravljanja z dokumenti.

Produkcijska štampa

Kyocera TASKalfa Pro 15000c - Inkjet je prihodnost.

Upravljanje dokumentima

Digitalizacija poslovanja

Rešitve, ki pomagajo podjetjem, da so bolj agilna, prilagodljiva in učinkovita.

DMS

Sistemi za upravljanje z dokumenti omogočajo strukturirano hrambo podatkov.

IKT usluge

Zaštita podataka

Najbolj učinkovita zaščita pred izgubo podatkov je varnostno kopiranje.

Virtualizacija Synology

Izkoristite možnosti, ki jih ponujajo navidezna okolja.

Štampači

Kyocera

Laserski tiskalniki in multifunkcijske naprave.

Epson štampači

Inkjet tiskalniki in multifunkcijske naprave.

CITIZEN

Termični tiskalniki in tiskalniki na termični transfer.

Poslužitelji NAS

Synology

Rešitve za hrambo in varovanje podatkov ter nadzorne sisteme.

MREŽNA OPREMA

Wi-Fi ruteri

Ponudba ruterjev Synology za nemoten dostop do spleta.

Skenerji

Plustek

Poslovni skenerji v formatih A4 in A3 in prenosni skenerji.

CZUR

Knjižni skenerji - ni potrebno razdirati vezave.

Podrška Synology

Podrška Synology ...

Opšti uslovi poslovanja

Opšti uslovi poslovanja ...

O preduzeću Xenon forte Montenegro

Xenon forte Podgorica ...

Novosti

Novosti iz programa XF

Kontakt

Kontaktirajte nas...

020 260 994

MyQ X Embedded Terminal 8.2 za Kyocera uređaje

Češki proizvođač rješenja za upravljanje štampom predstavio je nadogradnju namijenjenu Kyocera štampačima i MFP uređajima. Dugo očekivani MyQ 8.2 terminal pun je novih funkcija i poboljšanja koja pružaju veću fleksibilnost, poboljšanu sigurnost i bolji izgled.
MYQ_8.2 na napravah Kyocera

Češki proizvođač rješenja za upravljanje ispisom predstavio je nadogradnju namenjenu Kyocera štampačima i MFP uređajima. Dugoočekivani MyQ 8.2 terminal pun je novih funkcija i poboljšanja koja pružaju veću fleksibilnost, poboljšanu sigurnost i bolji izgled.

Poboljšana podrška za prikaz preko cijelog ekrana u najnovijoj generaciji Kyocera modela

Nova verzija ugrađenog terminala 8.2 u poslednjoj generaciji Kyocera multifunkcionalnih štampača sa ekranima od 10,1 inča pruža poboljšanu podršku za prikaz preko cijelog ekrana. Odnos između ugrađenog displeja i MyQ displeja je poboljšan kako bi korisniku dao elegantniji izgled i osećaj. Kao bonus, dodata je nova iskačuća traka menija koja omogućava pristup izvornim funkcijama uređaja (brojač, sistemski meni, status, itd.) direktno sa ugrađenog MyQ ekrana.

Podrška za mjesta troškova

MyQ 8.2 Terminal na Kyocera uređajima dodaje podršku za obračun troškovnih centara, koja je već predstavljena u verzijama MyQ X Central i Print Server 8.2. Uvođenjem centara troškova, organizacije dobijaju dodatnu fleksibilnost u vezi sa fakturisanjem i povratom troškova. Ako su mjesta troškova omogućena, korisnik može odabrati određeni račun mjesta troškova prije obrade poslova na MFP-u. Troškovi će se tada izračunati i dodijeliti odabranom mjestu troškova. Troškovi mogu pratiti do 5 različitih opcija naplate, što je vrlo zgodno u obrazovnim, finansijskim i pravnim organizacijama za nadoknadu troškova vezanih za štampanje koje imaju studenti, različita odjeljenja ili pojedinci u pravnim poslovima, da spomenemo samo neke.

Poboljšan prikaz kvota

Jednostavnim dodirom ugrađenog interfejsa MyQ X, korisnici sada mogu dobiti pojednostavljeni, ali detaljniji pregled statusa, što im olakšava upravljanje svojim kvotama.

QR kod kao zadani način prijave

U kombinaciji s MyQ X mobilnim klijentom i QR kodom kao zadanim načinom prijave, korisnici zaista mogu iskusiti rad bez dodira kada je u pitanju sigurno štampanje. Oni mogu jednostavno skenirati QR kod prikazan na ugrađenom MyQ terminalu te prekinuti svoje zadatke za štampanje koristeći MyQ X mobilni klijent bez dodirivanja tastature ili ekrana uređaja.

Dodatna polja za podešavanje profila

Nova polja su dodana u MyQ Embedded Terminal 8.2 konfiguracijski profil za Kyocera uređaje kako bi se omogućilo unaprijed definisanje više specifičnih postavki za OEM prije postavljanja MyQ Embedded Terminala na Kyocera uređaje. Dostupna su sljedeća konfigurabilna polja; PIN-ovi lokalnog administratora, izbor jezika, numerička tastatura na ekranu, tip čitača ID kartice, parametri čitača FeliCa kartica.

Prikažite serijski broj uređaja

Prošli su dani kada smo morali pronaći serijski broj uređaja da bismo evidentirali zahtjeve za uslugu. Sa ugrađenim MyQ 8.2 terminalom, administratori i korisnici sada mogu lako identifikovati serijski broj MFP-a preko MyQ ugrađenog administratorskog ekrana. Jednostavno kliknite na MyQ logo (može biti korporativni) i serijski broj uređaja će se brzo pojaviti u donjem lijevom uglu ekrana za prijavu administratora.

Jednostavno skeniranje putem sigurnog FTP-a ili HTTPS-a

Ugrađeni terminal MyQ 8.2 za Kyocera uređaje nudi veću zaštitu od sigurnosnih prijetnji. Skenirani dokumenti korisnika su sada šifrovani tokom prenosa sa MFP-a (uređaja za više zadataka) na server pomoću bezbjednog FTP ili TLS protokola preko HTTPS veze, u zavisnosti od konfiguracije od strane administratora. Takođe nudi poboljšanu fleksibilnost i sigurnost podataka. .

… i mnogo više

Takođe je bitno napomenuti da je MyQ dodao nekoliko podešavanja vezanih za performanse i stabilnost u stalnom nastojanju da poboljša proizvod.

Dodatne informacije o rješenju MyQ –>

Povezane informacije:

Upravljanje štampom

Digitalizacija poslovanja

Zaštita podataka

zadnje vijesti

Novosti iz svijeta upravljanja dokumentima i podacima.

12.05.2023

KYOCERA je predstavila FOREARTH, inkjet tekstilni štampač

Korporacija KYOCERA predstavila je novi FOREARTH štampač, koji je dizajniran da gotovo u potpunosti eliminiše potrošnju vode prilikom štampanja robe, čime doprinosi smanjenju uticaja modne industrije na životnu sredinu.

Pročitajte cijeli članak
08.05.2023

Kyoto Prize 2023 u Oxfordu

Vlada Blavatnik, u partnerstvu sa Inamori fondacijom, 9. i 10. maja je domaćin predstavljanja dobitnika Kyoto nagrade. Kyoto nagradom, Inamori fondacija svake godine odaje priznanje pojedincima koji su pokazali izuzetna dostignuća u oblastima naprednih tehnologija, fundamentalnih naučnih disciplina, umetnosti i filozofije.

Pročitajte cijeli članak
29.03.2023

Kyocera povećava svoje ambicije na tržištu inkjet štampača

Kyocera će proširiti svoju ponudu kancelarijske i proizvodne inkjet štampe akvizicijom francuske kompanije Nixka, koju su osnovali bivši zaposleni Impike nakon što ju je zatvorio Xerox. Kyocerino preuzimanje 100% vlasništva nad Nixkom stupiće na snagu 1. aprila.

Pročitajte cijeli članak

Zanima vas još sličnih sadržaja?

Pretplatite se na našu mailing listu i budite uvijek u toku u područjima digitalizacije, upravljanja dokumentima, ispisa, zaštite podataka itd.