Programska rješenja

Upravljanje štampe

Kontrola štampe

Rješenja za upravljanje štampom
Rješenja za daljinsko upravljanje uređajima

Optimizacija štampe

Managed Document Services ili usluge upravljanja dokumentima

Produkcijska štampa

Kyocera TASKalfa Pro 15000c - Inkjet je budućnost

Upravljanje dokumentima

Digitalizacija poslovanja

Rješenja koja pomažu preduzećima da budu efikasnija i fleksibilnija

DMS

Sistemi za upravljanje dokumentima omogućavaju struktuisanu čuvanje podataka

ICT usluge

Zaštita podataka

Najefikasnija zaštita od gubitka podataka je sigurnosno kopiranje

Virtualizacija Synology

Iskoristite mogućnosti koje nude virtuelna okruženja

Uređaji

Štampači i multifunkcijski uređaji

Kyocera

Laserski štampači i multifunkcijski uređaji

Epson štampači

Inkjet štampači i multifunkcijski uređaji

CITIZEN

Termalni i termo štampači

NAS SERVERI

Synology

Rješenja za čuvanje i zaštitu podataka te sistema za video nadzor

MREŽNA OPREMA

Wi-Fi ruteri

Ponuda Synology rutera za neprekinuti pristup webu

Skeneri

Plustek

Poslovni skeneri A4 i A3 formata i prenosni skeneri

CZUR

Skeneri za knjige - bez trganja uveza

Podrška
Podrška Synology

Centar za korisničku podršku, narudžba servisa i baza znanja

Opšti uslovi poslovanja

Opšti uslovi, koji vrijede za sve isporuke i ponude preduzeća

O nama
O preduzeću Xenon forte Montenegro

Osnovne informacije o preduzeću Xenon forte Montenegro

Novosti

Novosti iz programa XF

Kontakt

Kontaktirajte nas, odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku

020 260 994

KYOCERA je predstavila FOREARTH, inkjet tekstilni štampač

Korporacija KYOCERA predstavila je novi FOREARTH štampač, koji je dizajniran da gotovo u potpunosti eliminiše potrošnju vode prilikom štampanja robe, čime doprinosi smanjenju uticaja modne industrije na životnu sredinu.

Korporacija KYOCERA predstavila je novi FOREARTH štampač, koji je dizajniran da gotovo u potpunosti eliminiše potrošnju vode prilikom štampanja robe, čime doprinosi smanjenju uticaja modne industrije na životnu sredinu. Očekivanja su velika jer štampač donosi tehnologiju koja će uveliko doprinijeti eliminaciji zagađenja vode vezanog za štampu, što je već dugo problem u tekstilnoj i odjevnoj industriji.

Kyocera inkjet tekstilni štampač FOREARTH

Pozadina razvoja

Tradicionalna analogna štampa na tekstilu koristi mnogo vode, posebno u procesima pranja i parenja. Međutim, zagađenje otpadnih voda štampanjem tkanina je dugogodišnji problem širom svijeta. Osim toga, otpad koji nastaje masovnim odlaganjem istrošene ili na drugi način odbačene odjeće takođe predstavlja brigu o okolini, a tekstilna i odjevna industrija su pod pritiskom da odmah djeluju kako bi ublažile ovaj problem. Kyocera je razvila novi FOREARTH inkjet štampač za tekstil, koji kombinuje patentirane inkjet štampače i tehnologiju mastila i štampe, doprinoseći na taj način rešavanju ekoloških problema povezanih sa bojenjem tekstila.

Glavne karakteristike uključuju:

Koncept štampanja bez vode – dramatično smanjuje potrošnju vode pri štampanju na tekstilu.

Sloboda stvaranja – patentirano pigmentno mastilo omogućava otiske meke na dodir i visoku izdržljivost na mnogim vrstama tkanina.

Štampanje na bilo kojoj lokaciji – štampanje tekstila više ne zavisi od vodnih resursa. Kompanije mogu optimalno planirati i količinu proizvodnje i odabrati optimalnu lokaciju proizvodnje, čime štede smanjenjem logističkih troškova, vremena i viška zaliha.  

Štampanje bez vode Generalno, štampanje na tekstilu koristi mastilo u boji*1 , koje zahtijeva veliku količinu vode za procese obrade kao što su parenje i pranje. FOREARTH je sistem za štampanje sve u jednom koji koristi novo jedinstveno pigmentno mastilo*2tečnost za prethodnu obradu i sredstvo za završnu obradu koji se kontinuirano ispuštaju iz inkjet glave u istom redosledu. Ovaj sistem eliminiše pre- i post-procese potrebne za konvencionalnu štampu u boji i smanjuje potrošnju vode pri štampanju na tekstilu za 99%*3Osim toga, novo rješenje za štampu doprinosi smanjenju potrošnje energije i emisije CO2, jer ne zahtijeva opremu koja se koristi za procese prije i naknadne obrade tekstilne štampe.

*1 Tinta u boji: boja sa finim česticama boje otopljene u vodi, koja se štampa impregniranjem tkanine bojom.

*2 Pigmentno mastilo: Tinta sa velikim česticama boje nerastvorljive u vodi koja se štampa prianjanjem na površinu tekstila.

*3 Na osnovu istraživanja KYOCERA (2022).

*Referenca o potrošnji vode od 153 L analognog tekstila sa bojom: Kujanpää, M. & Nors, M. (2014).Ekološke performanse budućeg digitalnog štampanja na tekstilu.VTT Tehnički istraživački centar Finske.VTT Customer Report Vol.VTT-CR- 04462-14

Sloboda stvaranja Konvencionalno digitalno štampanje bojama zahtijeva različite vrste boja za različite tkanine od različitih vlakana. FOREARTH riješava tipične probleme pigmentnog štampanja, kao što su loš razvoj boja, izdržljivost i čvrsti osjećaj, koristeći Kyocerinu jedinstvenu tehnologiju mastila i znanje u novom sistemu za štampanje sve u jednom. FOREARTH omogućava visoko preciznu i detaljnu štampu na različitim tkaninama, od pamuka, svile i poliestera do najlona i mešovitih tkanina na jednom uređaju za štampanje. Štampa je takođe prilagođena širokom spektru kategorija, od ženske mode i sportske odjeće do odjeće za bebe i kućnog tekstila.

Tkanine štampane FOREARTH štampačem

Lokacija više nije bitna Tradicionalne fabrike za bojenje tekstila rade u područjima sa bogatim vodnim resursima, jer proces štampanja troši veliku količinu vode. S druge strane, FOREARTH zahtijeva samo malu količinu vode za štampu, tako da proizvodnja više nije vezana za lokaciju. Tekstilne štampe sada se mogu locirati u pogodnijim prostorima blizu potrošača, gdje su troškovi znatno niži. Pored toga, FOREARTH-ov jednostavan sistem štampanja i sušenja u dva koraka drastično smanjuje broj koraka od dizajna do proizvodnje. Kao rezultat ove pojednostavljene obrade, FOREARTH podržava optimizovanu proizvodnju i štampanje malih serija i skraćuje vrijeme isporuke, pomažući da se smanje troškovi logistike i višak zaliha. Osim toga, FOREARTH zahtijeva malo prostora za rad u poređenju sa konvencionalnom štampom na tekstilu, koja zahtijeva mnogo više procesa štampe sa odvojenom opremom, kao što možete vidjeti na slici ispod.

Više informacija možete dobiti na web site-u: FOREARTH.

Specifikacije

ImeFOREARTH
Glava za štampanjeKyocera recirculation Inkjet
Broj otisaka glaveMax. 18
Tip mastilaPigment na bazi vode
Broj bojaDo 8 (CMYK + 4 posebne boje)
Kapacitet rezervoara za mastilo10 L
Max. širina štampe1.800 mm
Maks. širina tkanine1.850 mm
Rezolucija600×600 dpi
Brzina štampeStandardno: 250 m2/h
Dimenzije (Š×V×D)Približno 4.600×2.000×2.000 mm
Neto težinaPribližno 3.500 kg
PredstavljanjePribližno u jesen 2023.

Sajam ITMA 2023 Po prvi put izvan Japana, Kyocera će predstaviti FOREARTH na ITMA 2023, najvećoj svjetskoj međunarodnoj izložbi opreme za tekstilnu i odjevnu tehnologiju, koja će se održati od 8. do 14. juna u Milanu, Italija.

Kyoceru ćete naći u hali 7 na štandu E301. Specijalni događaj za medije održaće se 8. juna u 14:00 (CET) u sali GAMMA 5 na drugom spratu Fiera Milano.

Više o proizvodima i kompaniji Kyocera.

zadnje vijesti

Novosti iz svijeta upravljanja dokumentima i podacima.

12.05.2023

KYOCERA je predstavila FOREARTH, inkjet tekstilni štampač

Korporacija KYOCERA predstavila je novi FOREARTH štampač, koji je dizajniran da gotovo u potpunosti eliminiše potrošnju vode prilikom štampanja robe, čime doprinosi smanjenju uticaja modne industrije na životnu sredinu.

Pročitajte cijeli članak
08.05.2023

Kyoto Prize 2023 u Oxfordu

Vlada Blavatnik, u partnerstvu sa Inamori fondacijom, 9. i 10. maja je domaćin predstavljanja dobitnika Kyoto nagrade. Kyoto nagradom, Inamori fondacija svake godine odaje priznanje pojedincima koji su pokazali izuzetna dostignuća u oblastima naprednih tehnologija, fundamentalnih naučnih disciplina, umetnosti i filozofije.

Pročitajte cijeli članak
29.03.2023

Kyocera povećava svoje ambicije na tržištu inkjet štampača

Kyocera će proširiti svoju ponudu kancelarijske i proizvodne inkjet štampe akvizicijom francuske kompanije Nixka, koju su osnovali bivši zaposleni Impike nakon što ju je zatvorio Xerox. Kyocerino preuzimanje 100% vlasništva nad Nixkom stupiće na snagu 1. aprila.

Pročitajte cijeli članak

Zanima vas još sličnih sadržaja?

Pretplatite se na našu mailing listu i budite uvijek u toku u područjima digitalizacije, upravljanja dokumentima, ispisa, zaštite podataka itd.