Programska rješenja

Upravljanje štampe

Kontrola štampe

Rješenja za upravljanje štampom
Rješenja za daljinsko upravljanje uređajima

Optimizacija štampe

Managed Document Services ili usluge upravljanja dokumentima

Produkcijska štampa

Kyocera TASKalfa Pro 15000c - Inkjet je budućnost

Upravljanje dokumentima

Digitalizacija poslovanja

Rješenja koja pomažu preduzećima da budu efikasnija i fleksibilnija

DMS

Sistemi za upravljanje dokumentima omogućavaju struktuisanu čuvanje podataka

ICT usluge

Zaštita podataka

Najefikasnija zaštita od gubitka podataka je sigurnosno kopiranje

Virtualizacija Synology

Iskoristite mogućnosti koje nude virtuelna okruženja

Uređaji

Štampači i multifunkcijski uređaji

Kyocera

Laserski štampači i multifunkcijski uređaji

Epson štampači

Inkjet štampači i multifunkcijski uređaji

CITIZEN

Termalni i termo štampači

NAS SERVERI

Synology

Rješenja za čuvanje i zaštitu podataka te sistema za video nadzor

MREŽNA OPREMA

Wi-Fi ruteri

Ponuda Synology rutera za neprekinuti pristup webu

Skeneri

Plustek

Poslovni skeneri A4 i A3 formata i prenosni skeneri

CZUR

Skeneri za knjige - bez trganja uveza

Podrška
Podrška Synology

Centar za korisničku podršku, narudžba servisa i baza znanja

Opšti uslovi poslovanja

Opšti uslovi, koji vrijede za sve isporuke i ponude preduzeća

O nama
O preduzeću Xenon forte Montenegro

Osnovne informacije o preduzeću Xenon forte Montenegro

Novosti

Novosti iz programa XF

Kontakt

Kontaktirajte nas, odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku

020 260 994

Kyocera je dobila nagradu WorldStar 2023

Nagradom koju je primila Svjetska organizacija za pakovanje (WPO), Kyocera potvrđuje svoju posvećenost održivom razvoju svojih proizvoda i nastojanjima da očuva životnu sredinu. Ovo se odnosi i na ambalažu, gdje se uglavnom koriste kalupi od papirne mase i valoviti listovi od recikliranog papira. Praktično više ne koriste plastiku.
WorldStar Global Packaging Awards 2023

Kyocera Document Solutions Europe s ponosom objavljuje priznanje koje je dobio na WorldStar Global Packaging Awards 2023 za svoje inovativno rješenje za isporuku jedinica za dovod tinte.

Nagrada koju dodjeljuje Svjetska organizacija za pakovanje (WPO), najveća je i najprestižnija svjetska nagrada za ambalažu u industriji. Svake godine, WPO istražuje i prepoznaje najbolje od najboljih u inovacijama pakovanja iz cijelog svijeta. Kyocera je ponosna što je dio ove cijenjene grupe organizacija.

Već više od 20 godina Kyocera razvija štampače i multifunkcionalne uređaje s dugotrajnim komponentama koje nemaju mnogo otpada, smanjujući broj potrošnih djelova koji se kasnije bacaju. Takođe opskrbljuje kupce alatima koji im omogućavaju da rade s izuzetnim kvalitetom, a minimiziraju njihov uticaj na okolinu. Ova posvećenost održivosti proširuje se i na ambalažu, gdje uglavnom koriste kalupe od celuloze i valovite ploče od recikliranog papira. Praktično više ne koriste plastiku.

Ključ ekološki prihvatljivog pakovanja je da ono bude što kompaktnije. Prilikom kreiranja pakovanja za jedinice za snabdijevanje mastilom visokih performansi – periferne uređaje za komercijalne inkjet štampače, Kyocera se suočila sa izazovom ugradnje povezanih elemenata u kutiju za pakovanje. Pritom je morala voditi računa da su komponente različitih oblika i izrađene od različitih materijala. To uključuje komponente u obliku slova L i dugačke cijevi koje se ne mogu saviti.

Nakon obimnog istraživanja i razvoja rješenja, Kyocera je razvila novu metodu pakovanja gdje se povezani elementi čuvaju u podstavljenom pakovanju koje sadrži samu jedinicu, tako da se veličina pakovanja ne povećava zbog povezanih elemenata. Kao rezultat toga, broj slojeva u transportnom kontejneru smanjen je sa tri na dva, poboljšavajući efikasnost transporta za 50% i eliminišući potrebu za kutijama za pakovanje za povezane komponente. Količina ambalaže je tako smanjena za 30%

“Priznanje WorldStar je velika čast za cijelu organizaciju i dokaz vrijednosti koju pridajemo održivosti u Kyoceri,” kaže Takuya Marubayashi, predsjednik Kyocera Document Solutions Europe. „Održivost znači raditi više sa manje i ponašati se odgovorno. To smo postigli našim nagrađivanim pakovanjem. Ovo je još jedan primjer kako uvijek ostajemo vjerni jednoj od Kyocerinih fundamentalnih filozofija: kako učiniti pravu stvar kao ljudsko biće.”

Dodjela WorldStar plaketa održaće se na sajmu Interpack 6. maja 2023. godine u Dizeldorfu, Njemačka.

Više informacija o WPO i Kyocerinom uspjehu na  WorldStar Global Packaging Awards pronađite na linku.

Kliknite za više informacija o Inkjet produkcijskom štampaču Kyocera TASKalfa.

zadnje vijesti

Novosti iz svijeta upravljanja dokumentima i podacima.

12.05.2023

KYOCERA je predstavila FOREARTH, inkjet tekstilni štampač

Korporacija KYOCERA predstavila je novi FOREARTH štampač, koji je dizajniran da gotovo u potpunosti eliminiše potrošnju vode prilikom štampanja robe, čime doprinosi smanjenju uticaja modne industrije na životnu sredinu.

Pročitajte cijeli članak
08.05.2023

Kyoto Prize 2023 u Oxfordu

Vlada Blavatnik, u partnerstvu sa Inamori fondacijom, 9. i 10. maja je domaćin predstavljanja dobitnika Kyoto nagrade. Kyoto nagradom, Inamori fondacija svake godine odaje priznanje pojedincima koji su pokazali izuzetna dostignuća u oblastima naprednih tehnologija, fundamentalnih naučnih disciplina, umetnosti i filozofije.

Pročitajte cijeli članak
29.03.2023

Kyocera povećava svoje ambicije na tržištu inkjet štampača

Kyocera će proširiti svoju ponudu kancelarijske i proizvodne inkjet štampe akvizicijom francuske kompanije Nixka, koju su osnovali bivši zaposleni Impike nakon što ju je zatvorio Xerox. Kyocerino preuzimanje 100% vlasništva nad Nixkom stupiće na snagu 1. aprila.

Pročitajte cijeli članak

Zanima vas još sličnih sadržaja?

Pretplatite se na našu mailing listu i budite uvijek u toku u područjima digitalizacije, upravljanja dokumentima, ispisa, zaštite podataka itd.