Programska rješenja

Upravljanje štampe

Kontrola štampe

Rješenja za upravljanje štampom
Rješenja za daljinsko upravljanje uređajima

Optimizacija štampe

Managed Document Services ili usluge upravljanja dokumentima

Produkcijska štampa

Kyocera TASKalfa Pro 15000c - Inkjet je budućnost

Upravljanje dokumentima

Digitalizacija poslovanja

Rješenja koja pomažu preduzećima da budu efikasnija i fleksibilnija

DMS

Sistemi za upravljanje dokumentima omogućavaju struktuisanu čuvanje podataka

ICT usluge

Zaštita podataka

Najefikasnija zaštita od gubitka podataka je sigurnosno kopiranje

Virtualizacija Synology

Iskoristite mogućnosti koje nude virtuelna okruženja

Uređaji

Štampači i multifunkcijski uređaji

Kyocera

Laserski štampači i multifunkcijski uređaji

Epson štampači

Inkjet štampači i multifunkcijski uređaji

CITIZEN

Termalni i termo štampači

NAS SERVERI

Synology

Rješenja za čuvanje i zaštitu podataka te sistema za video nadzor

MREŽNA OPREMA

Wi-Fi ruteri

Ponuda Synology rutera za neprekinuti pristup webu

Skeneri

Plustek

Poslovni skeneri A4 i A3 formata i prenosni skeneri

CZUR

Skeneri za knjige - bez trganja uveza

Podrška
Podrška Synology

Centar za korisničku podršku, narudžba servisa i baza znanja

Opšti uslovi poslovanja

Opšti uslovi, koji vrijede za sve isporuke i ponude preduzeća

O nama
O preduzeću Xenon forte Montenegro

Osnovne informacije o preduzeću Xenon forte Montenegro

Novosti

Novosti iz programa XF

Kontakt

Kontaktirajte nas, odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku

020 260 994

SIGURNOSNO KOPIRANJE

Zaštitite svoje podatke

Dobar plan sigurnosnog kopiranja podataka je poput osiguranja – koristite ga u slučaju nesreće bez ikakvih ozbiljnih posljedica.

Šta je sigurnosno kopiranje?

Postoji mnogo događaja koji mogu uzrokovati da izgubite svoje podatke sačuvane na disku vašeg računara. Stoga je ne samo mudro, već i bitno osigurati sigurnost podataka sigurnosnim kopiranjem. Svrha sigurnosne kopije je vraćanje podataka u slučaju kvara ili oštećenja nosioca podataka – diska ili računara.

Ljudi često miješaju jednostavno kopiranje podataka na rezervnu lokaciju sa sigurnosnom kopijom. Sigurnosna kopija znači zaštitu podataka od promjena, konverzije, brisanja ili izobličenja. Ovo je obično šifrirana zatvorena datoteka koja je neosjetljiva na viruse, dok će podaci koji su upravo kopirani na novi medij biti zaraženi na isti način kao i izvorni podaci sljedeći put kada ih sinhronizujete.

Synology svim svojim korisnicima nudi moderno sigurnosno rješenje potpuno besplatno. Rješenje će riješiti tri glavna problema skladištenja podataka:

Napravite dobru sigurnosnu strategiju

Samo dobro strukturisana strategija sigurnosnog kopiranja omogućuje vam oporavak podataka kada su vam potrebni. Ako tek počinjete planirati strategiju sigurnosnog kopiranja podataka ili ako ste u procesu ponovnog preispitivanja postojećeg sistema, slijedite 3-2-1 pravilo sigurnosnog kopiranja:

Odaberite pravo rješenje

Synology svojim korisnicima nudi nekoliko različitih rješenja za zaštitu podataka. Izbor rješenja zavisi od vaših potreba, količini zaštićenih podataka i broju korisnika. Za kućnu upotrebu možda će biti dovoljno odabrati jedan od osnovnih modela NAS servera i Synology Drive, a za korištenje moćnijeg paketa Active Backup sigurnosnih kopija, moraćete odabrati barem »Plus« model. Detaljnije predstavljamo ponudu rješenja za sigurnosno kopiranje:

Uz Synology Drive sinhroniziraćete datoteke sa svog uređaja u dijeljenu mapu i pristupiti im sa bilo kojeg mjesta, kad god se povežete sa webom. Program takođe nudi postepeno sigurnosno kopiranje podataka sa vlastitih računara i omogućuje do 32 spremljene verzije svakog dokumenta. Kompatibilan je s uređajima koji koriste Windows, macOS ili Ubuntu.

Active Backup Suite nudi mnoga rješenja za sigurnosno kopiranje podataka iz raznih izvora – fizičkih i virtualnih servera, računara ili podataka pohranjenih u uslugama u cloudu kao što su Office 365 i G Suite. Sastoji se od tri modula: Active Backup for Business, Active Backup za Office 365 i Active Backup za G Suite. Za korištenje Active Backup rješenja potreban vam je NAS serije Plus ili viša klasa.

Takođe je besplatno dostupno Hyper Backup rješenje koje će sigurnosno kopirati podatke sa NAS servera na rezervnu lokaciju ili na uslugu u cloudu.

Omogućuje jednostavno sigurnosno kopiranje podataka u cloud. Kompatibilan je sa oko 20 javnih usluga u cloudu. Samo odaberite mapu i vrstu podataka koje želite sinhronizovati i postavite raspored i ograničenje propusnosti, ostalo će program obaviti automatski.

Snapshot Replication koristi moderni datotečni sistem Btrfs za stvaranje trenutnih kopija zajedničkih mapa ili LUN (spoljne jedinice koje server prepoznaje kao interne). Izrađuje kopije prema unaprijed dogovorenom rasporedu. U slučaju gubitka podataka ili slučajne izmjene izvornih podataka, oni se mogu brzo vratiti ili replicirati na druge Synology NAS servere.

Instalirajte aplikaciju USB Copy i povežite čitač SD kartica s NAS serverom. Program će automatski napraviti sigurnosnu kopiju fotografija i videozapisa sa vaše GoPro kamere, kamere ili fotoaparata čim stavite SD karticu u čitač.

Omogućite sigurnosnu kopiju fotografija u mobilnoj aplikaciji Synology Photos i sigurnosno kopirajte sve svoje fotografije sa svog pametnog telefona na NAS server uz očuvanje svih metapodataka i izvornog kvaliteta fotografija. Takođe možete sigurnosno kopirati fotografije sa svog pametnog telefona pomoću aplikacije DS File.

Naša rješenja u praksi

Pročitajte studije slučaja zadovoljnih korisnika.

Zanima vas još sličnih sadržaja?

Pretplatite se na našu mailing listu i budite uvijek u toku u područjima digitalizacije, upravljanja dokumentima, štampe, zaštite podataka itd.