Programska rješenja

Upravljanje štampe

Kontrola štampe

Rješenja za upravljanje štampom
Rješenja za daljinsko upravljanje uređajima

Optimizacija štampe

Managed Document Services ili usluge upravljanja dokumentima

Produkcijska štampa

Kyocera TASKalfa Pro 15000c - Inkjet je budućnost

Upravljanje dokumentima

Digitalizacija poslovanja

Rješenja koja pomažu preduzećima da budu efikasnija i fleksibilnija

DMS

Sistemi za upravljanje dokumentima omogućavaju struktuisanu čuvanje podataka

ICT usluge

Zaštita podataka

Najefikasnija zaštita od gubitka podataka je sigurnosno kopiranje

Virtualizacija Synology

Iskoristite mogućnosti koje nude virtuelna okruženja

Uređaji

Štampači i multifunkcijski uređaji

Kyocera

Laserski štampači i multifunkcijski uređaji

Epson štampači

Inkjet štampači i multifunkcijski uređaji

CITIZEN

Termalni i termo štampači

NAS SERVERI

Synology

Rješenja za čuvanje i zaštitu podataka te sistema za video nadzor

MREŽNA OPREMA

Wi-Fi ruteri

Ponuda Synology rutera za neprekinuti pristup webu

Skeneri

Plustek

Poslovni skeneri A4 i A3 formata i prenosni skeneri

CZUR

Skeneri za knjige - bez trganja uveza

Podrška
Podrška Synology

Centar za korisničku podršku, narudžba servisa i baza znanja

Opšti uslovi poslovanja

Opšti uslovi, koji vrijede za sve isporuke i ponude preduzeća

O nama
O preduzeću Xenon forte Montenegro

Osnovne informacije o preduzeću Xenon forte Montenegro

Novosti

Novosti iz programa XF

Kontakt

Kontaktirajte nas, odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku

020 260 994

UPRAVLJANJE DOKUMENTIMA I ŠTAMPOM

Smanjite troškove štampe i osigurajte osjetljive dokumente

MyQ je poslužiteljska aplikacija za upravljanje štampom koja omogućuje i pojednostavljuje kontrolu, sigurnost i sljedivost zadataka štampe. Ugrađena finkcija “Follow Me” povećava učinkovitost uređaja i ubrzava proces štampe.

Upoznajte nagrađivano rješenje za upravljanje štampom

MyQ X rješenje je prilagođeno izazovima modernog poslovanja izvan ureda i rada od kuće, kao i rastućoj potražnji za bežičnim multifunkcionalnim rješenjem koje nudi jednake mogućnosti osobama s invaliditetom.

Karakterizira ga iznimna fleksibilnost u obračunavanju i upravljanju troškovima te siguran ispis s udaljenih lokacija, kao što nudi Microsoftovo rješenje Universal Print. Pomoću njega možete ispisivati s bilo koje lokacije, sve dok ste povezani s internetom i certificirani od strane Azure AD. Rješenje otvara put za korištenje usluga u oblaku bez kompliciranih postavki ispisa.

Obračunavanje se u MyQ rješenju temelji na individualnom zadatku. Uređaj skladišti sve podatke o svakom obračunatom zadatku (format papira, boja, jednostrano/dvostrano i sl.), a korisnik bira pod kojim projektom ili troškovnikom će evidentirati troškove pojedinog zadatka.

Mobilni MyQ X klijent omogućuje štampu u potpunosti bez dodirivanja upravljačke ploče štampača, od prijave pomoću QR koda do odjave iz sustava. Dostupan je za Android (Google Play) i iOS (App Store).

MyQ X

MyQ X je rješenje za upravljanje štampm u preduzeću kojem vjeruju milioni korisnika širom svijeta i koje odgovara savremenim izazovima kancelarijskog rada, prateći rastući trend beskontaktnih višenamjenskih uređaja i jednakih mogućnosti za osobe s invaliditetom.

Ugrađeni Print & Follow povećava funkcionalnost štampača i ubrzava proces štampe: umjesto slanja dokumenata na odabrane uređaje, korisnik šalje posao na MyQ poslužitelj kojem se može pristupiti s bilo kojeg uređaja u kompaniji. Dokument se tada može komprimirati na bilo kojem slobodnom uređaju. Time se izbjegava čekanje na vaše dokumente, a takođe se povećava njihova ukupna sigurnost  jer štampa dokumenata ne počinje sve dok se korisnik ne prijavi na uređaj i potvrdi početak štampe.

Aplikaciju možete instalirati na lokalni server te u privatne ili javne usluge u cloudu.

Osigurajte kontrolu nad pristupom povjerljivim podacima preduzeća. Uređajima se može pristupiti jednim korakom sa PIN kodom, ID karticom ili prijavom putem aktivnog direktorija, a možete odabrati i kombinaciju dva koraka provjere autentičnosti, kao što su korištenje ID kartice i PIN koda.

Sigurna štampa (Secure printing), šifriranje podataka i funkcija “Follow Me” osiguravaju da samo ovlaštene osobe imaju pristup dokumentima.

MyQ bilježi detaljnu statistiku troškova štampe po odjeljenjima, pojedinačnim korisnicima ili sudionicima u svakom projektu. Izvještaji su kompatibilni s BI alatima.

MyQ pamti postavke za vaše najčešće zadatke koje možete uključiti u svoj početni meni. Nudi vam ih kao zadane postavke kada se prijavite.

Omogućuje skeniranje na unaprijed određeno mjesto jednim klikom. Možete birati između prostora u okviru MyQ, kućnih mapa, faks poslužitelja, adresa e-pošte itd.

Možete štampati dokumente sa svog mobilnog uređaja jednostavnim slanjem e-pošte na MyQ server. Dokumente štampate kada se prijavite na uređaj.

MyQ Roger

MyQ Roger je javna platforma u oblaku koja omogućuje ispis i skeniranje u oblaku. Budući da radi iz javnog oblaka, možete kontrolisati i upravljati svojim dokumentima sa svog pametnog telefona bez obzira gdje se nalazite.

Tako je jednostavno kao što zvuči. Povežite svoje uređaje i pristupite im sa javnom MyQ Roger platformom u cloudu gdje god se nalazili. Povežite se i pristupite svojim uređajima sa javnom platformom u oblaku MyQ Roger, čak i kada ste kod kuće ili u pokretu.

Zaboravite na dosadne poslovne aplikacije. MyQ Roger biće vaš pametni asistent za rad u digitalnom okruženju sa inovativnim karakteristikama i jednostavnim korisničkim interfejsom.

Želite li izbjeći dodirivanje uređaja koje koristi više osoba? Uz mobilnu aplikaciju MyQ Roger možete upravljati multifunkcijskim uređajima direktno sa svog telefona i bez dodirivanja.

Ugrađeni glasovni asistent MyQ Roger vas sluša. Snimite glasovne naredbe za najčešće zadatke na svom jeziku i skenirajte, kopirajte ili štampajte glasovnom naredbom.

Naša rješenja u praksi

Pročitajte studije slučaja zadovoljnih korisnika.

Primjer dobre prakse

AlphaGraphics

AlphaGraphics Boston stekao je konkurentsku prednost na tržištu izdavaštva knjiga kupovinom Kyocera TASKalfa Pro 15000c Inkjet proizvodnog štampača. Uređaj je kompaniji dao brže performanse i veću fleksibilnost, što je ključno za proizvodne inkjet štampače niske do srednje klase.

Pročitajte cijeli članak

Zanima vas još informacija o rješenju MyQ?

Pozivamo vas da nas nazovete i rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja u vezi s MyQ X 8.2 i MyQ Roger rješenjima.