Avtoriziran distributer za Kyocera
 ONLINE KATALOG
 DODATNE INFORMACIJE
 KYOCERA
 PREUZIMANJE DATOTEKA
 Pravila poslovanja preduzeća XENON FORTE d.o.o. Sarajevo
       

PRAVILA POSLOVANJA
FIRME XENON FORTE Sarajevo d.o.o.
71000 Sarajevo

Poslovnik predstavlja osnovne ciljeve i načela firme XENON FORTE Sarajevo d.o.o.  On sadrži prikaz načina rada firme i opravdava saradnju s poslovnim partnerima.

Poslovna saradnja s partnerima temelji se na ugovornom odnosu koji poštuje poslovnu politiku firme.

 

PREDMET POSLOVANJA
Distribucija ispisne opreme marke Kyocera i računarske opreme
- laserski printeri
- multifunkcijski uređaji
- oprema za pohranjivanje podataka

- multimedijalni reproduktori i serveri
- keramički pribor za ured i domaćinstvo
- ostala oprema

Distribucija potrošnog materijala Kyocera

INFORMISANJE I OSOBNI KONTAKTI:

Prodaja

Adel Mešić
Damir Begić
Adnan Ohranović

adel@xenon-forte.ba
damir@xenon-forte.ba
adnan@xenon-forte.ba

info@xenon-forte.ba

Servis

Senad Redžović
Admir Kereš
 

servis@xenon-forte.ba

 

 

 

 

 

 

ELEMENTI POSLOVANJA I PROCES PRODAJE

Cjenovnik : Cjenovnik predstavlja osnovne informacije kojima prodavatelj obavještava kupca o ponudi, cijeni i punoj identifikaciji robe. Cijene su bazirane na korporativnoj stopi EUR / USD. Promjena stope od 1% ili više može biti osnova za novi cjenovnik. Cijene se mogu promijeniti bez najave. Cijene će se objaviti u bilo koje vrijeme preko web stranice XENON FORTE ili putem e-pošte. Cijene vrijede za FCO XENON FORTE skladište u Sarajevu.
Pošta: Informacija sa osnovnim podacima o ponudi firme. Namijenjen je za sve ugovorne partnere
E-mail: To je način razmjene informacija i zamjenjuje pisane komunikacije.
Web stranica: Pruža kontinuirani pristup svim informacijama u vezi ponude firme
 

Proces prodaje
Prodavač pruža potrebne informacije o cijeni i potrebnim elementima za narudžbenicu traženog proizvoda/opreme i dostavlja informacije kupcu. Kupac naručuje robu u skladu s Poslovnikom i važećim zakonodavstvom. Narudžbenice primamo faksom, elektronskom poštom, pisanim putem, telefonski ili preko web trgovine XENON FORTE SARAJEVO. Ponudu ili predračun šaljemo faksom ili elektronski u obliku e-maila. Robu kupac podiže osobno ili mu se šalje putem dostavne službe. Kupci, koji plaćaju po predračunu, odmah preuzimaju naručene proizvode ukoliko su raspoloživi ili im ih šaljemo isti dan po primitku potvrde o uplati. Račun se šalje poštom ili osobno isti dan kad i roba ili najkasnije slijedeći radni dan.

Narudžbe
Narudžbe se primaju za vrijeme radnog vremena pismeno, putem faksa ili interneta, e-maila:
info@xenon-forte.ba  ili telefonski. Naudžbenice primljene u pismenoj formi, faksom ili e-mailom ili putem web trgovine mogu se primiti i izvan radnog vremena. Kupac mora ponudu/predračun potvrditi narudžbenicom navodeći broj ponude/predračuna koji mu je sastavio komercijalist/prodavač i način dostave. Sve dodatne napomene moraju biti jasno naznačene na narudžbenici kupca. Valjanost ponude ili predračuna je naznačena na samom dokumentu. Po isteku valjanosti ponude, može se sastaviti nova ponuda ukoliko su se promijenili uvjeti naručivanja. 

Rezervacije
Rezervacije se izdaju na temelju ponude ili pregovora s komercijalistom tj. osobom za kontakt. Rezervacije za stavke iz zalihe  vrijede do jednog radnog dana ili više samo u slučaju posebnog dogovora.

 

Način dostave
Pri izdavanju robe i izvršenju isporuke kupac potvrđuje primitak potpisivanjem otpremnice na kojoj je naznačena isporučena roba.  Moguća je i dostava od strane XENON FORTE  SARAJEVO u slučaju dogovora s komercijalistom. Troškovi se naplaćuju paušalno ili prema dogovoru prije s klijentom. Nakon isporuke robe kupcu putem dostavne službe, kupac je dužan priznati prijem robe potpisivanjem otpremnice i poslati je poštom na adresu XENON FORTE SARAJEVO ili je ostaviti potpisanu dostavnoj službi. Dostava robe traje svaki radni dan do 15 sati. Djelomična isporuka je dopuštena. Osobno preuzimanje je moguće na lokaciji  skladišta XENON FORTE  SARAJEVO od ponedjeljka do petka u razdoblju 8,30 do 16,00.

 

Račun
Račun se izdaje nakon potvrde narudžbenice kupca i šalje poštom isti dan kao i roba ili najkasnije sljedeći radni dan ili pri osobnom preuzimanju od strane kupca.

 

Zamjena
Zbog pogreške u kupnji, kupac  može  zamijeniti kupljenu robu, ali samo u dogovoru sa komercijalistom - kontakt osobom. Zamjena robe se može izvršiti u roku od osam radnih dana nakon preuzimanja. Ako je pogreška učinjena od strane  XENON FORTE SARAJEVO,  roba se mora odmah zamijeniti.

 

POSLOVNA SARADNJA
Poslovna saradnja s partnerima definisana je na temelju ugovornog odnosa koji poštuje poslovnu politiku firme. Poslovna saradnja je sadržana u Ugovoru o poslovnoj saradnji i njegovim dodacima.
Potpisivanjem ugovora o poslovnoj saradnji kupac potvrđuje da je upoznat sa svim modalitetima firme XENON FORTE d.o.o. Sarajevo

 

 XENON FORTE
 NOVOSTI
       

29.08.2014
KYOCERA NA JUBILARNOM SARAJEVO FILM FESTIVALU

Sarajevo film festival je u jubilarnom izdanju prikazao rekordnih 247 filmova, u takmičarskom programu se za nagradu Srce Sarajeva natjecalo devet filmova iz šire regije. Međunarodni žiri, pod vođstvom mađarskog režisera Bele Tarra, je nagradio tursko-francusko-njemačku koprodukciju Pjesma moje mame, režisera Erola Mintasa. Za najboljeg glumca izabran je Feyyaz Duma. Kao najbolja glumica je nagrađena Mari Kitia za ulogu u gruzijskom filmu Patardzlebi (Nevjeste) u režiji Tinatin Kajrišvili.

06.08.2014
Kyocera Document Solutions i ove godine među sponzorima Sarajevo Film Festivala

Ove godine, Sarajevo Film Festival je u znaku proslave 20. godina rada. Jedan od vodećih kulturnih događaja u regionu održava se 15-23. augusta i počinje projekcijom dokumentarnog filma »Mostovi Sarajeva« djelom 13. renomiranih evropskih reditelja. Kyocera je ponovo među zlatnim sponzorima festivala.

02.10.2013
Kyocera noževi velika pomoć u istraživačkim projektima

Projekt norveške Vlade sa zemaljama Balkana sa ciljem očuvanja genetičkih resursa regije u  svom istraživanju koristi i Kyocera oštrice od napredne keramike. Razlog je to što su to Kyocera noževi napravljeni od materijala kao što su napredna keramika ili karbon i koji ne ostavljaju mikroelemente na hrani.

09.09.2013
KYOCERA A4 crno bijeli uređaji ponovo dobitnici dvije prestižne BLI nagrade »Izbor ljeta«

Dva uređaja iz serije ECOSYS, su ponovno primili priznanje »Izbor ljeta«, koje dodjeljuje laboratorij za testiranje uređaja za štampu Buyers Lab (BLI).

27.08.2013
Kyocera Document Solutions i ove godine sponzor Sarajevo Film Festivala

Na crvenom tepihu svečanog otvaranja Sarajevo Film Festivala među brojnim gostima bili su i predstavnici japanske korporacije Kyocera Document Solutions, koja je u saradnji sa svojim partnerom, Xenon forte Sarajevo kao zlatni sponzor i ove godine podržala Sarajevo Film Festival

 E-NOVOSTI
       


Želite biti obaviješteni o novostima?
Prijavite se za e-novosti!


© 2011 XENON-FORTE MONTENEGRO