Avtoriziran distributer za Kyocera
 ONLINE KATALOG
 DODATNE INFORMACIJE
 KYOCERA
 PREUZIMANJE DATOTEKA
 KYOCERA NA JUBILARNOM SARAJEVO FILM FESTIVALU
       
KYOCERA NA JUBILARNOM SARAJEVO FILM FESTIVALU

Na crvenom tepihu, pri svečanom otvaranju filmskog festivala su bile prisutne i razne zvanice. Među njima i predstavnici korporacije Kyocera Document Solutions, koja je, u saradnji sa lokalnim partnerom Xenon forte Sarajevo, kao zlatni sponzor treću godinu uzastopno podržala Sarajevo Film Festival.

 

Podrška filmskim stvaraocima i kulturi je u skladu sa filozofijom korporacije, koja se oslanja na društvenu odgovornost - podrška aktivnostima zaštite okoline i briga za »zelenu« proizvodnju, pojačavanje kreativnosti i interakcije, te pomoć pojedincima da učine sve kako bi pomogli razvoju društva. To je bila poruka brojnim poslovnim partnerima i gostima na prijemu, koji je u saradnji sa lokalnim partnerom Xenon forte Sarajevo na festivalskom trgu upriličila kompanija Kyocera Document Solutions.

» Upravo zbog toga smo se odlučili, da zajedno sa našim lokalnim partnerom, firmom Xenon forte, organizatorima festivala postavimo pouzdanu mrežu KYOCERA ECOSYS uređaja za ispis i kopiranje i tako im omogućimo najefikasniji rad uz najmanju emisij ugljičnog dioksida.«, izjavio jel Reinhold Schlierkamp, Direktor Kyocera Document Solutions Europe i Predsjednik Kyocera Document Solutions Njemačka.

Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo film festivala, je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa Kyocera Document Solutions: “ U ove tri godine je naša saradnja prerasla u pravi prijateljski odnos. Zajedno brinemo za to, da su festivalski materijali visokokvalitetni i pravovremeno urađeni na uređajima sa najvišim standardima. Kyocera je globalno poznata kompanija čije ime susrećemo samo u društvu najboljih, zato je ova saradnja veliki kompliment za nas«.

Na festivalu se svake godine dodjeljuje nagrada srce Sarajeva za izvanredan doprinos u promociji i razvoju filmske industrije te podršku i razvoju sarajevskog festivala. Ovogodišnji dobitnici su meksički glumac Gael García Bernal, francuska modna dizajnerica i režiserka Agnès B. te oskarom nagrađeni bosanski režiser Danis Tanović.

Filmski festival u Sarajevu potiče od 1995 godine, sa ciljem oporavka civilnog društva poslije dugogodišnje opsade grada . Od tada su ga posjetili između ostalih, Susan Sontag, Bono, Steve Buscemi, Willem Dafoe, Jeremy Irons, Angelina Jolie, Brad Pitt i mnogi drugi.

 

 
 

 XENON FORTE
 NOVOSTI
       

29.08.2014
KYOCERA NA JUBILARNOM SARAJEVO FILM FESTIVALU

Sarajevo film festival je u jubilarnom izdanju prikazao rekordnih 247 filmova, u takmičarskom programu se za nagradu Srce Sarajeva natjecalo devet filmova iz šire regije. Međunarodni žiri, pod vođstvom mađarskog režisera Bele Tarra, je nagradio tursko-francusko-njemačku koprodukciju Pjesma moje mame, režisera Erola Mintasa. Za najboljeg glumca izabran je Feyyaz Duma. Kao najbolja glumica je nagrađena Mari Kitia za ulogu u gruzijskom filmu Patardzlebi (Nevjeste) u režiji Tinatin Kajrišvili.

06.08.2014
Kyocera Document Solutions i ove godine među sponzorima Sarajevo Film Festivala

Ove godine, Sarajevo Film Festival je u znaku proslave 20. godina rada. Jedan od vodećih kulturnih događaja u regionu održava se 15-23. augusta i počinje projekcijom dokumentarnog filma »Mostovi Sarajeva« djelom 13. renomiranih evropskih reditelja. Kyocera je ponovo među zlatnim sponzorima festivala.

02.10.2013
Kyocera noževi velika pomoć u istraživačkim projektima

Projekt norveške Vlade sa zemaljama Balkana sa ciljem očuvanja genetičkih resursa regije u  svom istraživanju koristi i Kyocera oštrice od napredne keramike. Razlog je to što su to Kyocera noževi napravljeni od materijala kao što su napredna keramika ili karbon i koji ne ostavljaju mikroelemente na hrani.

09.09.2013
KYOCERA A4 crno bijeli uređaji ponovo dobitnici dvije prestižne BLI nagrade »Izbor ljeta«

Dva uređaja iz serije ECOSYS, su ponovno primili priznanje »Izbor ljeta«, koje dodjeljuje laboratorij za testiranje uređaja za štampu Buyers Lab (BLI).

27.08.2013
Kyocera Document Solutions i ove godine sponzor Sarajevo Film Festivala

Na crvenom tepihu svečanog otvaranja Sarajevo Film Festivala među brojnim gostima bili su i predstavnici japanske korporacije Kyocera Document Solutions, koja je u saradnji sa svojim partnerom, Xenon forte Sarajevo kao zlatni sponzor i ove godine podržala Sarajevo Film Festival

 E-NOVOSTI
       


Želite biti obaviješteni o novostima?
Prijavite se za e-novosti!


© 2011 XENON-FORTE MONTENEGRO