Avtoriziran distributer za Kyocera
 ONLINE KATALOG
 DODATNE INFORMACIJE
 KYOCERA
 PREUZIMANJE DATOTEKA
 Kyocera Document Solutions i ove godine među sponzorima Sarajevo Film Festivala
       
Kyocera Document Solutions i ove godine među sponzorima Sarajevo Film Festivala

Ove godine, Sarajevo Film Festival je u znaku proslave 20. godina rada. Jedan od vodećih kulturnih događaja u regionu održava se 15-23. augusta i počinje projekcijom dokumentarnog filma »Mostovi Sarajeva« djelom 13. renomiranih evropskih reditelja. Kyocera je ponovo među zlatnim sponzorima festivala.


20. godina Sarajevo Film Festivala je posebna prilika za detaljniji uvid u historiju i razvoj ovog jedinstvenog kulturnog događaja koji je prepoznat kao najuticajniji filmski festival u regionu Balkana. Bit će predstavljena neka od najboljih djela iz regionalne i svjetske kinematografije, očekuju se posjete brojnih filmskih zvijezda i regianalnih autora.


Posvećen proslavi 20. godina Festivala, je projekt Mostovi Sarajeva – 13. kratkih filmova evropskih autora (Aida Begić, Leonardo Di Costanza, Jean-Luc Godard, Kamen Kalev, Isild Le Besco, Sergei Loznitsa, Vincenzo Marra, Ursula Meier, Vladimir Perišić, Cristi Puiu, Marc Recha, Angela Schanelec i Teresa Villaverde), koja promatraju kroz kritički prikaz univerzalne pojave koje simbolizira Sarajevo.


Za predsjednika žirija takmičarskog programa, Sarajevo Film Festival je izabrao Béla Tarr, prošlogodišnjeg dobitnika visoke nagrade – »Srce Sarajeva«. Ovogodišnje Srce Sarajeva predstavit će tri umjetnika – dizajner i filmski stvaralac Agnès B., glumac Gael García Bernal i režiser Danis Tanović. Nagrada se dodjeljuje osobama koje su značajno doprinijele razvoju filmske industrije, te za podršku Sarajevo Film Festivala.
Kyocera korporacija podržava SFF treću godinu zaredom. U skladu sa osnovnom filozofijom kompanije, sponzorstvo obuhvata i ekološku i društvenu odgovornost kroz partnerstvo sa SFF. Jedinstvena ECOSYS tehnologija umanjuje negativan uticaj na okoliš, dok istovremeno podupire Sarajevo Film Festival, te kulturnu i filmsku umjestnost.


»Saradnja Kyocere i SFF je izrasla u prijateljski partnerski odnos u zadnjih tri godine. Mi dijelimo iste poglede i ciljeve sa onima koji srčano rade na tome da održe ovaj važan događaj, prošire saradnju, prepoznaju kreativnost i poštuju različitosti. Sretni smo da možemo podržati ovu »priču o uspjehu« u Sarajevu, na 20-godina rada « izjavio je na konferenciji za novinare Adel Mešić, general manager Xenon forte Sarajevo, lokalnog Kyocera partnera u Bosni i Hercegovini.


Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala: «Sretni smo što možemo izjaviti da ponovo imamo partnerstvo sa Kyocerom i ove godine. Za tri godine, naše partnerstvo je izraslo u prijeteljski odnos. Zajedno sa  Xenon forte Sarajevo, preuzimamo brigu o festivalskim dokumentima koji se štampaju na vrhunskim uređajima u najvišoj kvaliteti i uvijek na vrijeme. Kyocera je renomirani brend koji se nalazi među najboljim svjetskim kompanijama u industriji.  Zato mi primamo podršku Kyocere također i kao veliki kompliment. Nadamo se i naša želja je da se  saradnja nastavi i u budućnosti, poslije ovog specijalnog izdanja festivala«.


O FESTIVALU
Sarajevo Film Festival je najveći filmski festival na Balkanu i jedan od većih u Evropi. Osnovan je u Sarajevu 1995.god., za vrijeme opsade Sarajeva, te svake godine Festival u Sarajevo dovodi poznate i slavne ličnosti. Festival su posjetile mnoge slavne ličnosti iz filmske industrije, kao što su glumci Angelina Jolie, Jeremy Irons, Victoria Abril, mađarski filmski režiser Bella Tarr, fudbalska legenda Eric Cantona i mnogi drugi. Kyocera Document Solutions je podržala Sarajevo Film Festival u 2012, kao i u 2013. godini kao zlatni sponzor.

 

 
 

 XENON FORTE
 NOVOSTI
       

29.08.2014
KYOCERA NA JUBILARNOM SARAJEVO FILM FESTIVALU

Sarajevo film festival je u jubilarnom izdanju prikazao rekordnih 247 filmova, u takmičarskom programu se za nagradu Srce Sarajeva natjecalo devet filmova iz šire regije. Međunarodni žiri, pod vođstvom mađarskog režisera Bele Tarra, je nagradio tursko-francusko-njemačku koprodukciju Pjesma moje mame, režisera Erola Mintasa. Za najboljeg glumca izabran je Feyyaz Duma. Kao najbolja glumica je nagrađena Mari Kitia za ulogu u gruzijskom filmu Patardzlebi (Nevjeste) u režiji Tinatin Kajrišvili.

06.08.2014
Kyocera Document Solutions i ove godine među sponzorima Sarajevo Film Festivala

Ove godine, Sarajevo Film Festival je u znaku proslave 20. godina rada. Jedan od vodećih kulturnih događaja u regionu održava se 15-23. augusta i počinje projekcijom dokumentarnog filma »Mostovi Sarajeva« djelom 13. renomiranih evropskih reditelja. Kyocera je ponovo među zlatnim sponzorima festivala.

02.10.2013
Kyocera noževi velika pomoć u istraživačkim projektima

Projekt norveške Vlade sa zemaljama Balkana sa ciljem očuvanja genetičkih resursa regije u  svom istraživanju koristi i Kyocera oštrice od napredne keramike. Razlog je to što su to Kyocera noževi napravljeni od materijala kao što su napredna keramika ili karbon i koji ne ostavljaju mikroelemente na hrani.

09.09.2013
KYOCERA A4 crno bijeli uređaji ponovo dobitnici dvije prestižne BLI nagrade »Izbor ljeta«

Dva uređaja iz serije ECOSYS, su ponovno primili priznanje »Izbor ljeta«, koje dodjeljuje laboratorij za testiranje uređaja za štampu Buyers Lab (BLI).

27.08.2013
Kyocera Document Solutions i ove godine sponzor Sarajevo Film Festivala

Na crvenom tepihu svečanog otvaranja Sarajevo Film Festivala među brojnim gostima bili su i predstavnici japanske korporacije Kyocera Document Solutions, koja je u saradnji sa svojim partnerom, Xenon forte Sarajevo kao zlatni sponzor i ove godine podržala Sarajevo Film Festival

 E-NOVOSTI
       


Želite biti obaviješteni o novostima?
Prijavite se za e-novosti!


© 2011 XENON-FORTE MONTENEGRO