Avtoriziran distributer za Kyocera
 ONLINE KATALOG
 DODATNE INFORMACIJE
 KYOCERA
 PREUZIMANJE DATOTEKA
 Kyocera Document Solutions i ove godine sponzor Sarajevo Film Festivala
       
Kyocera Document Solutions i ove godine sponzor Sarajevo Film Festivala

Kyocera Document Solutions i ove godine sponzor Sarajevo Film Festivala

Svečano otvaranje 19. Sarajevo Film Festivala, jednog od najvažnijih kulturnih događaja u regiji, održano je 18-tog. avgusta projekcijom  filma "Epizoda u životu berača željeza", u režiji Oscarom nagrađenog bosanskog redatelja Danisa Tanovića. Od 16-24 avgusta, Sarajevo je posjetilo više od sto hiljada posjetitelja, oko 800 predstavnika medija, brojnih akreditiranih gostiju, umjetnika, slavnih osoba i filmskih entuzijasta. Bilo  je ukupno 214 filmova iz 59 zemalja predstavljenih publici ove godine.

Svečanosti otvaranja na crvenom tepihu ponovo su se pridružili predstavnici japanske korporacije Kyocera Document Solutions i Xenon forte Sarajevo, Kyocerinog partnera za BiH. Kao zlatni sponzor, Kyocera Document Solutions podržava Sarajevo Film Festival već drugu godinu za redom.

Podrška kreativnosti u filmskoj industriji i kulturi je u skladu sa filozofijom Kyocere koja se temelji na jakoj odgovornosti prema društvu - podrška ekoloških aktivnosti za proizvodnju "zelenih" uređaja, pojačanje kreativnosti i saradnje te poticanje pojedinaca za doprinos ljudskosti i čovječanstvu.

To je ujedno bila i poruka poslovnim partnerima, prijateljima Kyocere, umjetnicima i posjetiteljima Kyocera prijema koji je održan u sklopu festivala, a čiji su domaćini bili Kyocera i Xenon forte Sarajevo.

"Kao kompanija, prepoznajemo sličan nivo teškog rada i ustrajnosti u organizaciji Sarajevo Film festivala. Svojim naporima Festival je uspio u izgradnji međunarodno prepoznate platforme za filmske profesionalce iz cijelog svijeta. Još od svog osnivanja, festival je bitno pridonio oporavku i razvoju balkanske regije i za to zaslužuje pohvale i priznanja. U takvom doprinosu društvu vidim jasnu vezu  između naše kompanije i Sarajevo Film festivala." Rekao je g-din Oliver Kreth, generalni menadžer Evropskog marketing centra Kyocera Document Solutions Europe.

" Ono što nas posebno raduje je to da ova društveno odgovorna kompanija ulaže u područje kulture, te je prepoznala karakter Sarajevo Film festivala." Rekao je G-din Mirsad Purivatra, direktor SFF-a, i dodao: " Prva godina saradnje sa Kyocera Document Solutions i njenim predstavnikom u BiH, Xenon forte d.o.o. Sarajevo donijela je značajan napredak u kvaliteti rada direkcije i cijelog organizacionog procesa. Zahvaljujući Xenon forte i njihovoj podršci u opremi, znanju i rješenjima, povećali smo efikasnost i drastično smanjili troškove."

Takmičarski program za igrani i kratki film je predstavio 19 filmova iz 20 zemalja regiona koji su se takmičili za nagradu “Srce Sarajeva”. Ova nagrada se dodjeljuje pojedincima za izvanredne zasluge u afirmaciji i razvoju jugoistočne evropske filmske industrije. Ovogodišnju nagradu su dobili Béla Tarr  režiser i Roberto Olla, izvršni direktor Eurimages fondacije za podršku kinematografiji.
 

 

 

  • Foto 1: Prestavnici Kyocera Document Solutions i Xenon forte
  • Foto 2: Na Kyocera prijemu gosti su imali priliku uživati u izvedbi britanskog muzičara Daniel Waples-a na instrumentu "Hang Drum"
  • Foto 3 i 4: Umijeće pripreme hrane i Kyocera kolačića je prepušteno rukama vrhunskih kuhara, članova udruženja kuhara BiH

 

 

 
 

 XENON FORTE
 NOVOSTI
       

29.08.2014
KYOCERA NA JUBILARNOM SARAJEVO FILM FESTIVALU

Sarajevo film festival je u jubilarnom izdanju prikazao rekordnih 247 filmova, u takmičarskom programu se za nagradu Srce Sarajeva natjecalo devet filmova iz šire regije. Međunarodni žiri, pod vođstvom mađarskog režisera Bele Tarra, je nagradio tursko-francusko-njemačku koprodukciju Pjesma moje mame, režisera Erola Mintasa. Za najboljeg glumca izabran je Feyyaz Duma. Kao najbolja glumica je nagrađena Mari Kitia za ulogu u gruzijskom filmu Patardzlebi (Nevjeste) u režiji Tinatin Kajrišvili.

06.08.2014
Kyocera Document Solutions i ove godine među sponzorima Sarajevo Film Festivala

Ove godine, Sarajevo Film Festival je u znaku proslave 20. godina rada. Jedan od vodećih kulturnih događaja u regionu održava se 15-23. augusta i počinje projekcijom dokumentarnog filma »Mostovi Sarajeva« djelom 13. renomiranih evropskih reditelja. Kyocera je ponovo među zlatnim sponzorima festivala.

02.10.2013
Kyocera noževi velika pomoć u istraživačkim projektima

Projekt norveške Vlade sa zemaljama Balkana sa ciljem očuvanja genetičkih resursa regije u  svom istraživanju koristi i Kyocera oštrice od napredne keramike. Razlog je to što su to Kyocera noževi napravljeni od materijala kao što su napredna keramika ili karbon i koji ne ostavljaju mikroelemente na hrani.

09.09.2013
KYOCERA A4 crno bijeli uređaji ponovo dobitnici dvije prestižne BLI nagrade »Izbor ljeta«

Dva uređaja iz serije ECOSYS, su ponovno primili priznanje »Izbor ljeta«, koje dodjeljuje laboratorij za testiranje uređaja za štampu Buyers Lab (BLI).

27.08.2013
Kyocera Document Solutions i ove godine sponzor Sarajevo Film Festivala

Na crvenom tepihu svečanog otvaranja Sarajevo Film Festivala među brojnim gostima bili su i predstavnici japanske korporacije Kyocera Document Solutions, koja je u saradnji sa svojim partnerom, Xenon forte Sarajevo kao zlatni sponzor i ove godine podržala Sarajevo Film Festival

 E-NOVOSTI
       


Želite biti obaviješteni o novostima?
Prijavite se za e-novosti!


© 2011 XENON-FORTE MONTENEGRO