Avtoriziran distributer za Kyocera
 ONLINE KATALOG
 DODATNE INFORMACIJE
 KYOCERA
 PREUZIMANJE DATOTEKA
 TÜV Rheinland testirao tonere za Kyocerine štampače
       
TÜV Rheinland testirao tonere za Kyocerine štampače

PODGORICA, 21. 1. 2013. – TÜV Rheinland, međunarodno priznata firma za tehničko testiranje, provjeru, certificiranje i osposobljavanje, objavila je rezultate testiranja koja pokazuju da su originalni Kyocerini toneri značajno bolji od tonera drugih proizvođača. Toneri Kyocera Genuine Toner nadmašili su tonere drugih proizvođača u svim testnim kategorijama, uključujući kvalitet ispisa, pouzdanost i količinu otpada.

Firma TÜV Rheinland testiranje tonera obavila je na osnovu međunarodnih standarda ISO/IEC 19798. Zbog statističke relevantnosti rezultata pomoću tri identična štampača Kyocera FS-C5250DN testirana su po tri tonera iz ponude svakog od tri proizvođača neoriginalnih tonera. U rezultatima testiranja ti su toneri označeni oznakama toner A, toner B i toner C. U testnom razdoblju, koje je trajalo od marta do jula 2012, potrošeno je ukupno više od 200 tonera i ispisano 300 000 stranica. U okviru testiranja zanimali su ih kriteriji kao što je kvalitet crnine/osvjetljenja, kontrast, utisnutost tonera u papir, prisutnost artefakata, ravnomjernost ispisa, broj neuspjelih ispisa, mehaničke greške i curenje toner praha.

Testiranje firme TÜV pokazalo je da je kvalitet ispisa s originalnim Kyocerinim tonerima pouzdaniji nego sa tonerima drugih proizvođača. Kyocerini toneri garantovali su dosljednost ispisa u boji tokom cijelog vijeka spremnika tonera uz vidno bolji intenzitet boja. Uz to, toneri drugih proizvođača imali su devet puta veći broj neupotrebljivih ispisa te manji stepen ravnomjernosti ispisa i znantno veći broj pogrešaka pri ispisu. Fotografije ispisane tonerima B vidno su izblijedjele nakon približno 5000 ispisa.

Pri provjeri pouzdanosti u TÜV-u su ustanovili da Kyocerini originalni toner nije uzrokovao nijedan zastoj rada štampača, dok je toner C oštetio razvojne jedinice na dva štampača. Za razliku od dva spremnika tonera A i jednog tonera B, Kyocerini toneri nisu zabilježili nijedan slučaj curenja toner praha. Toneri drugih proizvođača napravili su do 73 posto više otpadnog materijala, a 65 kutija (od 69) tonera A nije sadržavalo kutijicu za potrošeni toner.

„U Kyoceri pozdravljamo rezultate testiranja jer dolaze iz međunarodno priznate i nezavisne firme“, rekao je Bernhard Koll, direktor za proizvode u Kyoceri Document Solutions Europe. „Pokazuju da je važno da kupci ne gledaju samo na nabavnu cijenu tonera, nego i na uz to povezane troškove dodatnog održavanja, gubitka vremena te troškova nastalih nepravilnim i neupotrebljivim ispisom“.

Kyocerine originalne tonere moguće je prepoznati po njezinu logotipu na ambalaži i kućištu tonera. Na kućištu tonera nalazi se i naljepnica koja garantuje autentičnost. Čip RFID ugrađen u kućište tonera omogućuje Kyocerinim štampačima da prepoznaju koristi li se originalni toner.

Cjelokupne rezultate testiranja tonera Kyocere i drugih prozvođača možete pogledati na internetskim stranicama kompanije Kyocera Document Solutions Europe

 

 
 

 XENON FORTE
 NOVOSTI
       

29.08.2014
KYOCERA NA JUBILARNOM SARAJEVO FILM FESTIVALU

Sarajevo film festival je u jubilarnom izdanju prikazao rekordnih 247 filmova, u takmičarskom programu se za nagradu Srce Sarajeva natjecalo devet filmova iz šire regije. Međunarodni žiri, pod vođstvom mađarskog režisera Bele Tarra, je nagradio tursko-francusko-njemačku koprodukciju Pjesma moje mame, režisera Erola Mintasa. Za najboljeg glumca izabran je Feyyaz Duma. Kao najbolja glumica je nagrađena Mari Kitia za ulogu u gruzijskom filmu Patardzlebi (Nevjeste) u režiji Tinatin Kajrišvili.

06.08.2014
Kyocera Document Solutions i ove godine među sponzorima Sarajevo Film Festivala

Ove godine, Sarajevo Film Festival je u znaku proslave 20. godina rada. Jedan od vodećih kulturnih događaja u regionu održava se 15-23. augusta i počinje projekcijom dokumentarnog filma »Mostovi Sarajeva« djelom 13. renomiranih evropskih reditelja. Kyocera je ponovo među zlatnim sponzorima festivala.

02.10.2013
Kyocera noževi velika pomoć u istraživačkim projektima

Projekt norveške Vlade sa zemaljama Balkana sa ciljem očuvanja genetičkih resursa regije u  svom istraživanju koristi i Kyocera oštrice od napredne keramike. Razlog je to što su to Kyocera noževi napravljeni od materijala kao što su napredna keramika ili karbon i koji ne ostavljaju mikroelemente na hrani.

09.09.2013
KYOCERA A4 crno bijeli uređaji ponovo dobitnici dvije prestižne BLI nagrade »Izbor ljeta«

Dva uređaja iz serije ECOSYS, su ponovno primili priznanje »Izbor ljeta«, koje dodjeljuje laboratorij za testiranje uređaja za štampu Buyers Lab (BLI).

27.08.2013
Kyocera Document Solutions i ove godine sponzor Sarajevo Film Festivala

Na crvenom tepihu svečanog otvaranja Sarajevo Film Festivala među brojnim gostima bili su i predstavnici japanske korporacije Kyocera Document Solutions, koja je u saradnji sa svojim partnerom, Xenon forte Sarajevo kao zlatni sponzor i ove godine podržala Sarajevo Film Festival

 E-NOVOSTI
       


Želite biti obaviješteni o novostima?
Prijavite se za e-novosti!


© 2011 XENON-FORTE MONTENEGRO