Avtoriziran distributer za Kyocera
 ONLINE KATALOG
 DODATNE INFORMACIJE
 KYOCERA
 PREUZIMANJE DATOTEKA
 Kyocera Document Solutions zlatni sponzor Sarajevskog filmskog festivala 2012
       
Kyocera Document Solutions zlatni sponzor Sarajevskog filmskog festivala 2012

SARAJEVO, 29. 5. 2012. – Kompanija Kyocera Document Solutions potpisala je ugovor o zlatnom sponzorstvu Sarajevskog filmskog festivala (6. – 14. jula 2012).

Ugovor je potpisan prilikom predstavljanja ovogodišnjeg festivala u sarajevskom kinu Meeting Point Café & Cinema, u organizaciji kompanije Xenon forte, regionalnog predstavnika Kyocera Document Solutions. Nakon potpisivanja, kojem su prisustvovali pozvani ugledni gosti, slijedila je festivalska premijera japanskog filma Okuribito (Departures) režisera Yojira Takite. Film Okuribito dobitnik je nagrade Američke filmske akademije za najbolji film na stranom jeziku na 83. dodjeli Oskara (2009.) i nagrade Japanske filmske akademije za film godine na 32. dodjeli japanskih filmskih nagrada.

„Sponzorstvo tako važnog kulturnog događaja u Bosni i Hercegovini odlična je prilika za Kyocera Documents Solutions i našeg partnera, kompaniju Xenon forte“, izjavila je Maki Nagao, viša direktorica prodaje u kompaniji Kyocera Document Solutions. „Ponosni smo što podržavamo odlične umjetnike koji sudjeluju na Sarajevskom filmskom festivalu i trude se poboljšati svijet“.

Direktor Sarajevskog filmskog festivala Mirsad Purivatra izjavio je: „Jako nas veseli što se Kyocera Document Solutions, japanska visokotehnološka kompanija, uključila u naš festival kao zlatni sponzor. Zadovoljni smo što je taj kulturni događaj prepoznat kao komunikacijski kanal te ga je ta korporacija izabrala za povećanje prepoznatljivosti robne marke“.

Sarajevski filmski festival najveći je filmski festival na Balkanu i jedan od većih u Europi. Osnovan je za vrijeme opsade Sarajeva 1995. godine te svake godine u gradu okuplja međunarodne i domaće slavne osobe. Na ovogodišnjem će festivalu biti prikazano više od 220 filmova, a organizatori očekuju približno 100.000 posjetitelja, uključujući 2500 akreditovanih gostiju.

Više o Kyocera Document Solutions

Više o Sarajevo Film Festivalu

 

 

 
 

 XENON FORTE
 NOVOSTI
       

29.08.2014
KYOCERA NA JUBILARNOM SARAJEVO FILM FESTIVALU

Sarajevo film festival je u jubilarnom izdanju prikazao rekordnih 247 filmova, u takmičarskom programu se za nagradu Srce Sarajeva natjecalo devet filmova iz šire regije. Međunarodni žiri, pod vođstvom mađarskog režisera Bele Tarra, je nagradio tursko-francusko-njemačku koprodukciju Pjesma moje mame, režisera Erola Mintasa. Za najboljeg glumca izabran je Feyyaz Duma. Kao najbolja glumica je nagrađena Mari Kitia za ulogu u gruzijskom filmu Patardzlebi (Nevjeste) u režiji Tinatin Kajrišvili.

06.08.2014
Kyocera Document Solutions i ove godine među sponzorima Sarajevo Film Festivala

Ove godine, Sarajevo Film Festival je u znaku proslave 20. godina rada. Jedan od vodećih kulturnih događaja u regionu održava se 15-23. augusta i počinje projekcijom dokumentarnog filma »Mostovi Sarajeva« djelom 13. renomiranih evropskih reditelja. Kyocera je ponovo među zlatnim sponzorima festivala.

02.10.2013
Kyocera noževi velika pomoć u istraživačkim projektima

Projekt norveške Vlade sa zemaljama Balkana sa ciljem očuvanja genetičkih resursa regije u  svom istraživanju koristi i Kyocera oštrice od napredne keramike. Razlog je to što su to Kyocera noževi napravljeni od materijala kao što su napredna keramika ili karbon i koji ne ostavljaju mikroelemente na hrani.

09.09.2013
KYOCERA A4 crno bijeli uređaji ponovo dobitnici dvije prestižne BLI nagrade »Izbor ljeta«

Dva uređaja iz serije ECOSYS, su ponovno primili priznanje »Izbor ljeta«, koje dodjeljuje laboratorij za testiranje uređaja za štampu Buyers Lab (BLI).

27.08.2013
Kyocera Document Solutions i ove godine sponzor Sarajevo Film Festivala

Na crvenom tepihu svečanog otvaranja Sarajevo Film Festivala među brojnim gostima bili su i predstavnici japanske korporacije Kyocera Document Solutions, koja je u saradnji sa svojim partnerom, Xenon forte Sarajevo kao zlatni sponzor i ove godine podržala Sarajevo Film Festival

 E-NOVOSTI
       


Želite biti obaviješteni o novostima?
Prijavite se za e-novosti!


© 2011 XENON-FORTE MONTENEGRO