Avtoriziran distributer za Kyocera
 ONLINE KATALOG
 DODATNE INFORMACIJE
 KYOCERA
 PREUZIMANJE DATOTEKA
 Zaštita okoline
       

Briga za okolinu jedno je od bitnih načela poslovanja korporacije Kyocera Mita

Istraživanja pokazuju da tokom posljednjih nekoliko desetljeća razvoj uređaja za rad s dokumentima dostiže sve više tehnološke standarde u skladu s ekološkim zahtjevima.

Kyocera je preuzela pionirsku ulogu u uvođenju bezkasetne ECOSYS tehnologije koja se zasniva na komponentama s dugim životnim vijekom i toneru kao jedinom zamjenjivom dijelu. Prednosti ECOSYS tehnologije su smanjenje količine otpada i troškova potrošnog materijala zato se svi Kyocera Mita proizvodi baziraju na njoj.

Korisnici Kyocera Mita uređaja uživaju u mnogim povlasticama koje dolaze sa vrhunskom opremom - s najnižim cijenama po ispisanoj stranici i najnižim troškovima vlasništva. Korištenjem ECOSYS proizvoda, pomoći ćete u zaštiti okoline.

Mnogi Kyocera Mita proizvodi nagrađeni su prestižnim, svjetski poznatim priznanjem Plavi Anđeo (Der Blaue Engel) kojeg u Njemačkoj dodjeljuju za izvanredna postignuća u zaštiti okoline. Korporacijska politika zaštite okoline prelazi okvire proizvodnje visoko tehnološke i ekološki prihvatljive uredske opreme. Kyocera Mita Europe također podržava i sponzoriše projekte zaštite okoline kako u Europi, tako i na Bliskom istoku.

 XENON FORTE
 NOVOSTI
       

29.08.2014
KYOCERA NA JUBILARNOM SARAJEVO FILM FESTIVALU

Sarajevo film festival je u jubilarnom izdanju prikazao rekordnih 247 filmova, u takmičarskom programu se za nagradu Srce Sarajeva natjecalo devet filmova iz šire regije. Međunarodni žiri, pod vođstvom mađarskog režisera Bele Tarra, je nagradio tursko-francusko-njemačku koprodukciju Pjesma moje mame, režisera Erola Mintasa. Za najboljeg glumca izabran je Feyyaz Duma. Kao najbolja glumica je nagrađena Mari Kitia za ulogu u gruzijskom filmu Patardzlebi (Nevjeste) u režiji Tinatin Kajrišvili.

06.08.2014
Kyocera Document Solutions i ove godine među sponzorima Sarajevo Film Festivala

Ove godine, Sarajevo Film Festival je u znaku proslave 20. godina rada. Jedan od vodećih kulturnih događaja u regionu održava se 15-23. augusta i počinje projekcijom dokumentarnog filma »Mostovi Sarajeva« djelom 13. renomiranih evropskih reditelja. Kyocera je ponovo među zlatnim sponzorima festivala.

02.10.2013
Kyocera noževi velika pomoć u istraživačkim projektima

Projekt norveške Vlade sa zemaljama Balkana sa ciljem očuvanja genetičkih resursa regije u  svom istraživanju koristi i Kyocera oštrice od napredne keramike. Razlog je to što su to Kyocera noževi napravljeni od materijala kao što su napredna keramika ili karbon i koji ne ostavljaju mikroelemente na hrani.

09.09.2013
KYOCERA A4 crno bijeli uređaji ponovo dobitnici dvije prestižne BLI nagrade »Izbor ljeta«

Dva uređaja iz serije ECOSYS, su ponovno primili priznanje »Izbor ljeta«, koje dodjeljuje laboratorij za testiranje uređaja za štampu Buyers Lab (BLI).

27.08.2013
Kyocera Document Solutions i ove godine sponzor Sarajevo Film Festivala

Na crvenom tepihu svečanog otvaranja Sarajevo Film Festivala među brojnim gostima bili su i predstavnici japanske korporacije Kyocera Document Solutions, koja je u saradnji sa svojim partnerom, Xenon forte Sarajevo kao zlatni sponzor i ove godine podržala Sarajevo Film Festival

 E-NOVOSTI
       


Želite biti obaviješteni o novostima?
Prijavite se za e-novosti!


© 2011 XENON-FORTE MONTENEGRO