Avtoriziran distributer za Kyocera
 ONLINE KATALOG
 DODATNE INFORMACIJE
 KYOCERA
 PREUZIMANJE DATOTEKA
 Ukupni trošak vlasništva
       

Troškovi vaše uredske opreme su sada pod kontrolom

U industriji štampača, prodajna cijena uređaja neprestano pada, a korisnici se više fokusiraju na kvalitet proizvoda, koji odgovara njihovim zahtjevima. Efikasnost većine modernih laserskih štampača različitih proizvođača moguće je lagano usporediti. Po čemu se razlikuju?

Razlika je u ukupnoj količini novca koju je potrebno utrošiti na printer tokom njegovog životnog ciklusa - tzv. ukupni trošak vlasništva (eng. Total Cost of Ownership ili TCO). Potrebno je uzeti u obzir početnu cijenu uređaja, zatim cijenu potrošnog materijala: papir (opcija obostranog ispisa štedi papir), toner, developer i bubanj i ne toliko značajnu, ali takođe uračunatu stavku potrošnje električne energije, tokom životnog ciklusa do njegovog isteka. Glavna razlika od štampača do štampača je upravo cijena potrošnog materijala.

Prilikom ispravne usporedbe troškova moguće je odmah vidjeti da najniža izračunata cijena po stranici pripada Kyocerinim uređajima.Po nekim usporedbama ta cijena je i do 38% niža u usporedbi sa konkurentnim uređajem u istoj klasi.

Kyocerina ECOSYS tehnologija štampačima omogućava rad bez zamjene ključnih komponenti. Korisnici lako prepoznaju ovu finansijsku prednost jer je za normalno funkcionisanje štampača jedini trošak zamjena tonera. ECO laserski štampači koriste tehnologiju bez patrona koja se bazira na postojanom amorfnom silicijskom bubnju (drumu) koji može postići 500.000 ispisa u svom životnom vijeku. Konvencionalni laserski štampači zahtjevaju beskrajnu pažnju i dodatne troškove. Patrona im se sastoji od bubnja, developera i tonera koji se zajedno moraju zamijeniti kad se toner potroši. To bi bilo kao da zamijenimo motor automobilu svaki put kad ostanemo bez goriva.

Činjenica je da Kyocerin TCO ne jamči samo snižene troškove, nego pruža potpuno zadovoljstvo korisniku. Kvalitet ispisa, pouzdanost, nadogradljivost i dugovječne komponente osobine su koje prave razliku zahtjevnim potrošačima. Štednja na troškovima printanja uvelike pridonosi poslovnoj efikasnosti.

S programom PEC (eng. Printer Economy Check), možete i sami usporediti troškove ispisa.

Novacušteđen na troškovima ispisa pokazatelj je poslovne efikasnosti.

 XENON FORTE
 NOVOSTI
       

29.08.2014
KYOCERA NA JUBILARNOM SARAJEVO FILM FESTIVALU

Sarajevo film festival je u jubilarnom izdanju prikazao rekordnih 247 filmova, u takmičarskom programu se za nagradu Srce Sarajeva natjecalo devet filmova iz šire regije. Međunarodni žiri, pod vođstvom mađarskog režisera Bele Tarra, je nagradio tursko-francusko-njemačku koprodukciju Pjesma moje mame, režisera Erola Mintasa. Za najboljeg glumca izabran je Feyyaz Duma. Kao najbolja glumica je nagrađena Mari Kitia za ulogu u gruzijskom filmu Patardzlebi (Nevjeste) u režiji Tinatin Kajrišvili.

06.08.2014
Kyocera Document Solutions i ove godine među sponzorima Sarajevo Film Festivala

Ove godine, Sarajevo Film Festival je u znaku proslave 20. godina rada. Jedan od vodećih kulturnih događaja u regionu održava se 15-23. augusta i počinje projekcijom dokumentarnog filma »Mostovi Sarajeva« djelom 13. renomiranih evropskih reditelja. Kyocera je ponovo među zlatnim sponzorima festivala.

02.10.2013
Kyocera noževi velika pomoć u istraživačkim projektima

Projekt norveške Vlade sa zemaljama Balkana sa ciljem očuvanja genetičkih resursa regije u  svom istraživanju koristi i Kyocera oštrice od napredne keramike. Razlog je to što su to Kyocera noževi napravljeni od materijala kao što su napredna keramika ili karbon i koji ne ostavljaju mikroelemente na hrani.

09.09.2013
KYOCERA A4 crno bijeli uređaji ponovo dobitnici dvije prestižne BLI nagrade »Izbor ljeta«

Dva uređaja iz serije ECOSYS, su ponovno primili priznanje »Izbor ljeta«, koje dodjeljuje laboratorij za testiranje uređaja za štampu Buyers Lab (BLI).

27.08.2013
Kyocera Document Solutions i ove godine sponzor Sarajevo Film Festivala

Na crvenom tepihu svečanog otvaranja Sarajevo Film Festivala među brojnim gostima bili su i predstavnici japanske korporacije Kyocera Document Solutions, koja je u saradnji sa svojim partnerom, Xenon forte Sarajevo kao zlatni sponzor i ove godine podržala Sarajevo Film Festival

 E-NOVOSTI
       


Želite biti obaviješteni o novostima?
Prijavite se za e-novosti!


© 2011 XENON-FORTE MONTENEGRO