Avtoriziran distributer za Kyocera
 ONLINE KATALOG
 DODATNE INFORMACIJE
 KYOCERA
 PREUZIMANJE DATOTEKA
 O korporaciji
       

KYOCERA korporacija - visoka tehnologija za ICT industriju i povećanje kvalitete života

Sjedište Kyocere u Kyotu.Društvo Kyocera, osnovao je Dr. Kazuo Inamori 1959. godine u Kyotu. U početku se zvalo Kyoto Ceramic Ltd. i bilo je specijalizirano za proizvodnju napredne keramike. Istorija korporacije Kyocera zasniva se na  razvoju ekološki prihvatljivih proizvoda i proizvodnih metoda koje se zasnivaju na povećenju kvalitete života.

 

Kyocera je danas jedan od najpoznatijih i najznačajnijih proizvođača dijelova od fine keramike za informatičku i komunikacijsku industriju (ICT).

Aktivnosti Kyocera grupe, koje trenutno obuhvaćaju više od 180 pojedinačnih kompanija, usmjerene su na tri područja djelovanja: informacijsko komunikacijske tehnologije (ICT), očuvanje okoline i kvalitet života (što uključuje strateški važne poslove poput telekomunikacija), upravljanje dokumentima, proizvodima koji ciljaju na povećanje kvalitete života (primjer u medicini, umeci od fine keramike), kao i sistemi za korištenje solarne energije.

Kompanija je takođe jedan od vodećih svjetskih proizvođača solarnih modula. Novi korporacijski moto “Granica novih vrijednosti” (The New Value Frontier), govori o Kyocerinom neprestanom usmjerenju prema zadržavanju svoje inovativne snage i predvođenju tehnološkog razvoja.

Sa neto godišnjom prodajom od 8,521 milijardi eura (fiskalna godina 2009.) i približno 61.000 zaposlenih u više od 20 država, Kyocera trenutno upravlja sa 62 proizvodna pogona i ima više od 180 zastupništava širom svijeta.

Više od 30 podružnica širom Europe, uključujući i Kyocera Mita i Kyocera Fineceramics grupe, posvećene su prodaji i marketingu laserskih printera i kopir/multifunkcionalnih uređaja, mikroelektroničkih komponenti, proizvoda od fine keramike i solarnim modulima (koji se proizvode u Češkoj).

Prema dr. Inamori, korporacija bi se trebala ponašati ekološki osviješteno i socijalno. Kyocera podržava takav stav mnogim aktivnostima (vidi www.kyocera.com).

Svjetska nagrada “Kyoto Prize” je jedan od dobro poznatih primjera koji je nastao iz te filozofije: osnovana od dr. Inamoria, Kyoto Prize nagrađuje za vrhunska postignuća u kategorijama naprednih tehnologija, osnovne nauke i umjetnosti i filozofije sa 50 miliona Yena (približno 400.000 eura) po kategoriji.

U rastućim trendovima globalnih promjena, Kyocera je na osnovi svoje filozofije pozitivnih vrijednosti, uspješno zadržala svoju vodeću poziciju u svijetu.

 Korporativna filozofija
Skrči       

Filozofija korporacije Kyocera Mita odražava temeljna filozofska načela matične korporacije Kyocera.

 Kyocera Mita
       

Kyocera Mita korporacija je rezultat spajanja dvaju uglednih, inovativnih tvrtki, koje razvijaju procese rada s dokumentima kroz digitalizaciju i reprodukciju te pisače s dugim životnim vijekom i niskim troškovima upotrebe. Kyocera Mita trenutno globalno zapošljava oko 13.300 ljudi. U fiskalnoj godini 2009. bilježi rast prodaje na 2,1 milijardi eura.

Spajanje tvrtki Kyocera i Mita pokrenulo je značajna tehnološka dostignuća u području mrežnih sustava za upravljanje dokumentima. Napredni i ekološki prihvatljivi uređaji pružaju zavidno niske troškove vlasništva i visok stupanj pouzdanosti.

 Kyocera Mita Europe (KME)
       

Sjedište KME

Nakon spajanja s tvrtkom Mita u siječnju 2000. godine, Kyocera je svoje centralno sjedište za Europu preselila u Hoofdorp u Nizozemskoj. Kyocera Mita posluje po principu predstavništva i autoriziranih distributera u više od šezdeset zemalja diljem Europe, Bliskog istoka i Afrike. Proizvodi Kyocera Mita uključuju laserske pisače, digitalne kopirne i multifunkcijske uređaje, kao i velike kopirne uređaje u boji. Svi proizvodi pružaju napredna i ekološki prihvatljiva rješenja za potrebe uredskih poslova.

 Prednosti
       

Kyocerina dokazana upravljačka jedinica i jedinstveni inteligentni programski jezik PRESCRIBE, sada se imprementiraju u sve Kyocera Mita pisače i multifunkcijske uređaje (MFP). Korištenjem zajedničkih komponenti za pisače i MFP, Kyocera dobiva veću kupovnu moć za dijelove, pa je cijena gotovih proizvoda konkurentnija, a i krajnji korisnici imaju više koristi od dosljednih rješenja.

Osim toga, dokazana tehnologija izrade bubnja i drugih dugotrajnih komponenti od amorfnog silicija, inicijalno razvijena od strane Kyocera, sada se koristi u multifunkcijskim uređajima, što rezultira vrlo pouzdanim proizvodima s dužim servisnim intervalima i značajno nižim troškovima ukupnog vlasništva (TCO).

 XENON FORTE
 NOVOSTI
       

29.08.2014
KYOCERA NA JUBILARNOM SARAJEVO FILM FESTIVALU

Sarajevo film festival je u jubilarnom izdanju prikazao rekordnih 247 filmova, u takmičarskom programu se za nagradu Srce Sarajeva natjecalo devet filmova iz šire regije. Međunarodni žiri, pod vođstvom mađarskog režisera Bele Tarra, je nagradio tursko-francusko-njemačku koprodukciju Pjesma moje mame, režisera Erola Mintasa. Za najboljeg glumca izabran je Feyyaz Duma. Kao najbolja glumica je nagrađena Mari Kitia za ulogu u gruzijskom filmu Patardzlebi (Nevjeste) u režiji Tinatin Kajrišvili.

06.08.2014
Kyocera Document Solutions i ove godine među sponzorima Sarajevo Film Festivala

Ove godine, Sarajevo Film Festival je u znaku proslave 20. godina rada. Jedan od vodećih kulturnih događaja u regionu održava se 15-23. augusta i počinje projekcijom dokumentarnog filma »Mostovi Sarajeva« djelom 13. renomiranih evropskih reditelja. Kyocera je ponovo među zlatnim sponzorima festivala.

02.10.2013
Kyocera noževi velika pomoć u istraživačkim projektima

Projekt norveške Vlade sa zemaljama Balkana sa ciljem očuvanja genetičkih resursa regije u  svom istraživanju koristi i Kyocera oštrice od napredne keramike. Razlog je to što su to Kyocera noževi napravljeni od materijala kao što su napredna keramika ili karbon i koji ne ostavljaju mikroelemente na hrani.

09.09.2013
KYOCERA A4 crno bijeli uređaji ponovo dobitnici dvije prestižne BLI nagrade »Izbor ljeta«

Dva uređaja iz serije ECOSYS, su ponovno primili priznanje »Izbor ljeta«, koje dodjeljuje laboratorij za testiranje uređaja za štampu Buyers Lab (BLI).

27.08.2013
Kyocera Document Solutions i ove godine sponzor Sarajevo Film Festivala

Na crvenom tepihu svečanog otvaranja Sarajevo Film Festivala među brojnim gostima bili su i predstavnici japanske korporacije Kyocera Document Solutions, koja je u saradnji sa svojim partnerom, Xenon forte Sarajevo kao zlatni sponzor i ove godine podržala Sarajevo Film Festival

 E-NOVOSTI
       


Želite biti obaviješteni o novostima?
Prijavite se za e-novosti!


© 2011 XENON-FORTE MONTENEGRO