Avtoriziran distributer za Kyocera
 ONLINE KATALOG
 DODATNE INFORMACIJE
 KYOCERA
 PREUZIMANJE DATOTEKA
 ECOsys
       

 

Kyocerina revolucionarna tehnološka rješenja
Susrećemo se sa problemima globalnog očuvanja okoline u kojima se od svake osobe zahtjeva da djeluje odgovorno. Bilo je prirodno da Kyocera, osnovana 1959. sa neprekidnom misijom kombiniranja razvoja informacijskih tehnologija, inovacija i ekologije, 1992. godine prva u svijetu razvije bez-patronski sistem za laserske štampače. Kyocerina ECOSYS tehnologija ima direktan i širok uticaj na ekologiju.
ECOSYS tehnologija koristi patentiran amorfno silicijski bubanj i druge dugovječne komponente koje kao rezultat, zahtjevaju samo jednu vrstu potrošnog materijala - toner, bez skupog sistema patrona. ECOSYS je više od same mehanike. Pri razvoju štampača, tri su faktora na koje se fokusiramo: ekonomija (ECOnomy), ekologija (ECOlogy) i sistem ispisa (SYStem)

 

 

ECOsys tehnologija >>      ECOsys uređaji>>       Istorija ECOsys tehnologije >>
 

 Ekonomija (ECOnomy)
       

Niža cijena korištenja

Kyocera tehnologija ima tržišne cijene, međutim košta puno manje prilikom korištenja.

Ukupni trošak vlasništva Kyocerinih ECOSYS uređaja je uvijek najniži u njihovoj klasi. TCO uključuje sve troškove: direktne, poput cijene uređaja i cijene ispisa po stranici i indirektne uključujući održavanje, promjenu tonera, korištenje papira za ispis, administraciju uređaja i količinu energije potrebne za rad uređaja.

 

 Ekologija (ECOlogy)
Skrči       

Dugovječne komponente

Visok stepen iskorištavanja energije , manje zagađivanje okoline i bacanje resursa

Kyocerina ekspertiza u keramičkoj industriji bila je katalizator prilikom proizvodnje prvog amorfno silicijskog bubnja, sa površinom koja je po čvrstoći odmah iza dijamanta. Daljnji razvoj ove tehnologije omogućava štampačima puno veća opterećenja. Male keramičke čestice koje su sastavni dio Kyocerinog Ecotone tonera, kontinuirano poliraju bubanj za vrijeme normalnog korištenja. Predviđeni životni vijek bubnja je do 500.000 stranica ili tri godine, dok naša konkurencija proizvodi bubnjeve s garancijom do 100.000 stranica. Vrhunski ECOSYS bubanj nam omogućuje rukovanje s papirima do 250 i 300g/m2 bez oštećenja. Konvencionalni štampač koristi patronu koja sadrži bubanj, jedinicu sa tonerom i toner. Kada se toner potroši, cijela jedinica se mijenja sa priličnim troškovima za korisnika. U svim Kyocerinim modelima, bubanj je odvojen od jedinice s tonerom, zato je kod Kyocere potrebno samo zamijeniti toner. Kyocerini uređaji proizvode manje otpada usporedivo sa bilo kojom drugom kompanijom, a da pritom omogućavaju korisniku i najnižu cijenu ispisa po stranici.

 

 Sistem ispisa (SYStem)
Skrči       

Modularnost i funkcionalnost

Visoka produktivnost i kvaliteta koju zahtijevaju korisnici širom svijeta

Štampač se obično odabire po količini ili vrsti posla kojoj je namijenjen u trenutku kupovine, ali šta se događa kada se obim posla poveća ili se radni zadaci promjene? Sa Kyocerinim ECOSYS proizvodima uređaje možete opremiti širokim spektrom dodatne opreme. Kyocerini ECOSYS uređaji će bez problema raditi sa papirom i kartonom, samoljepljivim naljepnicama, prozirnim papirima i folijama, te kovertama. Što znači da početno ulaganje u dugovječan,  pouzdan sistem za upravljanje dokumentima, ostaje sigurno. Tehnološki razvoj donosi napredak računarskih i mrežnih okruženja: potreban vam je štampač koji radi u svim prepoznatim mrežama, da ne zaostaje i ne postane redudantan.

 XENON FORTE
 NOVOSTI
       

29.08.2014
KYOCERA NA JUBILARNOM SARAJEVO FILM FESTIVALU

Sarajevo film festival je u jubilarnom izdanju prikazao rekordnih 247 filmova, u takmičarskom programu se za nagradu Srce Sarajeva natjecalo devet filmova iz šire regije. Međunarodni žiri, pod vođstvom mađarskog režisera Bele Tarra, je nagradio tursko-francusko-njemačku koprodukciju Pjesma moje mame, režisera Erola Mintasa. Za najboljeg glumca izabran je Feyyaz Duma. Kao najbolja glumica je nagrađena Mari Kitia za ulogu u gruzijskom filmu Patardzlebi (Nevjeste) u režiji Tinatin Kajrišvili.

06.08.2014
Kyocera Document Solutions i ove godine među sponzorima Sarajevo Film Festivala

Ove godine, Sarajevo Film Festival je u znaku proslave 20. godina rada. Jedan od vodećih kulturnih događaja u regionu održava se 15-23. augusta i počinje projekcijom dokumentarnog filma »Mostovi Sarajeva« djelom 13. renomiranih evropskih reditelja. Kyocera je ponovo među zlatnim sponzorima festivala.

02.10.2013
Kyocera noževi velika pomoć u istraživačkim projektima

Projekt norveške Vlade sa zemaljama Balkana sa ciljem očuvanja genetičkih resursa regije u  svom istraživanju koristi i Kyocera oštrice od napredne keramike. Razlog je to što su to Kyocera noževi napravljeni od materijala kao što su napredna keramika ili karbon i koji ne ostavljaju mikroelemente na hrani.

09.09.2013
KYOCERA A4 crno bijeli uređaji ponovo dobitnici dvije prestižne BLI nagrade »Izbor ljeta«

Dva uređaja iz serije ECOSYS, su ponovno primili priznanje »Izbor ljeta«, koje dodjeljuje laboratorij za testiranje uređaja za štampu Buyers Lab (BLI).

27.08.2013
Kyocera Document Solutions i ove godine sponzor Sarajevo Film Festivala

Na crvenom tepihu svečanog otvaranja Sarajevo Film Festivala među brojnim gostima bili su i predstavnici japanske korporacije Kyocera Document Solutions, koja je u saradnji sa svojim partnerom, Xenon forte Sarajevo kao zlatni sponzor i ove godine podržala Sarajevo Film Festival

 E-NOVOSTI
       


Želite biti obaviješteni o novostima?
Prijavite se za e-novosti!


© 2011 XENON-FORTE MONTENEGRO