Avtoriziran distributer za Kyocera
 KYOCERA
 DODATNE INFORMACIJE
 PREUZIMANJE DATOTEKA
 ONLINE KATALOG
 Otkrijte gdje ide vaš novac
       

Vrlo često se dugotrajan proces nabavke pokrene spontano, kada korisnici uoče da je stanje potrošnog materijala na niskom nivou ili je potrošni materijal istrošen. Ali neefikasnost nabavnog procesa znači da će firma morati prekinuti poslovanje zbog nedostatka potrošnog materijala ili pomagala.Bez jasnog sistema planiranja zaliha, visoko plaćeni uposlenici gube vrijeme baveći se pitanjima kao što je narudžba i zamjene tonera.

KYOCERA MDS nudi široku paletu efikasnih rješenja za upravljanje potrošnim materijalom, što uključuje sve od automatske narudžbe do podrške korisnicima.Naš sistem za daljinski nadzor uređaja konstantno prati stanje potrošnog materijala i šalje narudžbu i prije nego što se toner istroši.

Sa rješenjem proaktivne dostave imate uvijek potrošni materijal kada i gdje vam treba.U isto vrijeme izbjegavate troškove stvaranja zaliha,štedite vrijeme i napor.


 

TRI KORAKA DO USPJEHA: analiza, optimizacija, upravljanje  

Rješenje KYOCERA MDS je dinamičen proces, sastavljen iz tri koraka koji brinu za optimizaciju procesa, povezanih sa poslovnim dokumentima. Korak za korakom pronalazi bolne tačke u vašem ispisnom okruženju, razvija rješenja i otkriva potencijale za veću efikasnost i uštede.

Zajedno sa vama pregledamo opšte stanje i ocijenimo, koje prednosti MDS procesa su posebno korisni za vaše poslovanje.Poslije toga izradimo prilagođeno rješenje sa elementima koji su vam potrebni.

FAZA OCJENJIVANJA

U ovoj fazi dobijete ukupan i detaljan pregled ispisnog okruženja,radnih procesa i pregled pri tome nastalih troškova.

FAZA OPTIMIZACIJE

Na osnovu prikupljenih podataka pripremimo prilagođen i cjelovit koncept upravljanja, prema specifičnim zahtjevima vaše organizacije za ispis i prema zahtjevima vašeg finansijskog okvira.

FAZA UPRAVLJANJA

Poslije faze optimizacije obavljamo stalno upravljanje, sa čime omogućavamo neprekidan i efikasan rad. Delujemo proaktivno, da bi omogućili optimalan rad, pratimo stepen iskorištenosti vaših uređaja i stalno vršimo nadzor nad troškovima.


 

PRIMJERI UPOTREBE RJEŠENJA KYOCERA MDS

Rješanja KYOCERA MDS imaju mjerljiv uticaj na poslovanje naših kupaca. Pogledajte, kako su različite firme znatno smanjile troškove ispisa dokumenata i uz to ostvarile brojne druge prednosti.

 

Internacionalni univerzitet Sarajevo-IUS

Sa oko 1200 studenata i 250 zaposlenih, tri fakulteta i školom engleskog jezika u svojoj floti su imali  mix od 88 uređaja različitih proizvođača, što je upravljanje troškovima i uređajima činilo veoma komplikovanim i troškovno neisplativim...

 


Deloitte

Uređaji za ispis naprosto nisu ispunjavali zahtjeve organizacije i troškovi ispisa dokumenata su se nekontrolisano povećavali. U kompaniji je započeta potraga za rješenjem  koje bi poboljšalo nadzor nad uređajima, pojednostavilo radne procese i smanjilo troškove ispisa...

 


Bamburi Cement

Kompanija je tokom svog razvoja po potrebi nabavljala različne modele kopir aparata, štampača, skenera i faksova. Zbog toga su neki uređaji bili preopterećeni,neki uređaji nisu bili uopšte iskorišteni. Kompanija se suočila sa velikim troškovima administracije, jer je plaćanje različitim ponuđačima rješenja i različitim servisnim firmama uvećavalo troškove.

 


 Grad Augsburg

Postojeće stanje je uključivalo necentraliziranu i raspršenu grupu od 10 štampača različitih proizvođača,što je činilo i 10 različnih vrsta uređaja i zahtijevalo više od 700 različnih tonera. U prošlost je glavni faktor u izboru nabavke bila cijena uređaja a ne kasniji troškovi, koji su zaista veliki.

 


Mjesni savjet u Naumburgu

Uređaji za ispis su upravljani sa različitih lokacija, decentralizirana nabava papira, toneja i rezervnih dijelova su stvarali nepotrebnu potrošnju resursa.Pored toga nisu postojali sigurnosni standardi za zaštitu uređaja od zloupotrebe.

 


Univerzitet New College Durham

Sveučilište u Durhamu je imalo ozbiljnih problema sa pozdanošću štampača, troškovi tonera su postali nepodnošljivi. Rast i širenje organizacije su te probleme još više povećali, što je pred sveučilište postavilo novi izazov na području troškova organizacije.

 


Mercator

Kompanija koja zapošljava više od 20.000 ljudi u sedam država, je upotrebljavala štampače i multifunkcijske uređaje raznih proizvođača. Kompanija je dodatno rasla kroz akvizicije, što je rezultovalo upotrebom različitih IT infrastruktura.

 


Vzajemna

Osiguravajuća kuća sa 45 podružnica širom Slovenije je koristila štampače i multifunkcijske uređaje različitih proizvođača. Nisu postojale operacije praćenja i kontrole.Vzajemna je izgubila nadzor nad troškovima za podršku i potrošni materijal,troškove štampe nije bilo moguće pridružiti troškovnom mjestu.

 XENON FORTE
 E-NOVOSTI
       


Želite biti obaviješteni o novostima?
Prijavite se za e-novosti!

 NOVOSTI
       

29.08.2014
KYOCERA NA JUBILARNOM SARAJEVO FILM FESTIVALU

Sarajevo film festival je u jubilarnom izdanju prikazao rekordnih 247 filmova, u takmičarskom programu se za nagradu Srce Sarajeva natjecalo devet filmova iz šire regije. Međunarodni žiri, pod vođstvom mađarskog režisera Bele Tarra, je nagradio tursko-francusko-njemačku koprodukciju Pjesma moje mame, režisera Erola Mintasa. Za najboljeg glumca izabran je Feyyaz Duma. Kao najbolja glumica je nagrađena Mari Kitia za ulogu u gruzijskom filmu Patardzlebi (Nevjeste) u režiji Tinatin Kajrišvili.

06.08.2014
Kyocera Document Solutions i ove godine među sponzorima Sarajevo Film Festivala

Ove godine, Sarajevo Film Festival je u znaku proslave 20. godina rada. Jedan od vodećih kulturnih događaja u regionu održava se 15-23. augusta i počinje projekcijom dokumentarnog filma »Mostovi Sarajeva« djelom 13. renomiranih evropskih reditelja. Kyocera je ponovo među zlatnim sponzorima festivala.

02.10.2013
Kyocera noževi velika pomoć u istraživačkim projektima

Projekt norveške Vlade sa zemaljama Balkana sa ciljem očuvanja genetičkih resursa regije u  svom istraživanju koristi i Kyocera oštrice od napredne keramike. Razlog je to što su to Kyocera noževi napravljeni od materijala kao što su napredna keramika ili karbon i koji ne ostavljaju mikroelemente na hrani.

09.09.2013
KYOCERA A4 crno bijeli uređaji ponovo dobitnici dvije prestižne BLI nagrade »Izbor ljeta«

Dva uređaja iz serije ECOSYS, su ponovno primili priznanje »Izbor ljeta«, koje dodjeljuje laboratorij za testiranje uređaja za štampu Buyers Lab (BLI).

27.08.2013
Kyocera Document Solutions i ove godine sponzor Sarajevo Film Festivala

Na crvenom tepihu svečanog otvaranja Sarajevo Film Festivala među brojnim gostima bili su i predstavnici japanske korporacije Kyocera Document Solutions, koja je u saradnji sa svojim partnerom, Xenon forte Sarajevo kao zlatni sponzor i ove godine podržala Sarajevo Film Festival


© 2011 XENON-FORTE MONTENEGRO