sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Synology je predstavio beta verziju Synology Active Backup za Office 365

Synology Inc. je predstavio beta verziju Active Backup za Office 365 koja pruža dodatnu podršku za zaštitu e-pošte, kontakata i kalendara. Rješenje, uz postojeću podršku Microsoft-ovog rješenja OneDrive for Business, sada omogućuje preduzećima efikasnu kontrolu još više podataka koje zaposlenici koriste i dijele u Microsoft Office 365 okruženju.

»Otkad je sve više i više preduzeća odlučilo prenijeti svoje poslovanje na oblak, ovo je naše prvo rješenje za kompletnu sigurnosnu kopiju podataka skladištenih u uslugama oblaka,« izjavio je Jia-Yu Liu, direktor grupe za razvoj aplikacija u Synology Inc. »Grupa aplikacija Active Backup olakšava spajanje podataka koji se raspršuju u fizičkim, virtualnim ili okruženjima u oblaku u središnje rješenje za sigurnosno kopiranje. U skoroj budućnosti predstavljat ćemo rješenja Active Backup za virtualizaciju i fizičko sigurnosno kopiranje podataka.«

Ključne funkcije:

Zaštita podataka e-pošte, kontakata i kalendara

Rješenje vam omogućuje izradu sigurnosne kopije ličnih i dijeljenih poštanskih sandučića zajedno s prilozima i strukturom mapa, kao i podatke o kontaktima korisnika i njihovih kalendara. To omogućuje preduzećima efikasnu zaštitu i zaštitu podataka od mogućih gubitaka, brisanja ili zlonamjernih napada.

Razvrstavanje, pretraživanje i izvoz podataka

Efikasno filtriranje prema ključnoj riječi s novim pretraživanjem sadržaja. Korisnici mogu efikasno pronaći ispravnu adresu e-pošte te vratiti ili preuzeti pojedinačne datoteke, poruke e-pošte, priloge pošte, kontakte i kalendarske događaje s portala za oporavak bez potrebe za vraćanjem cjelokupne sigurnosne kopije. Korisnici mogu pregledati pojedinosti e-pošte ili kontakta prije izvršenja obnove kako bi bili sigurni da vraćaju željenu stavku.

Mogućnosti upravljanja

Redizajnirana nadzorna ploča za centralizovano upravljanje omogućuje IT administratorima transparentnost u realnom vremenu, kao i zaštitu prethodnih verzija pošte, kontakata i kalendara. Administrator će moći kontrolisati pogonske usluge i potrošnju memorije uzrokovane pojedinačnim uslugama i većim korisnicima, kao i prošli prijenos podataka s jednog interfejsa. Osim toga, funkcija otkrivanja računa sada podržava automatsko dodavanje zaštite za novu poštu, kontakte i korisnike kalendara. Time se štedi vrijeme ručnog postavljanja.

Licence 

Podrška za OneDrive for Business je besplatna, a napredne funkcije, poput e-pošte, kontakta i kalendara, zahtijevaju kupovinu zasebne licence za svakog korisnika nakon završetka testnog beta perioda. U tom razdoblju ne morate kupiti nikakvu licencu jer je softver dostupan za testiranje sa svim funkcijama.

Za više informacija posjetite https://www.synology.com/en-global/dsm/feature/active_backup_office365.


Print
Categories:
Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x