sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Knjižni skeneri CZUR - novost na tržištu Crne Gore

Sve knjige, časopisi, ugovori i ostali papirnati dokumenti do veličine A3 mogu se skenirati bez rezanja ili prekidanja uveza brzinom od 1,2 sekunde po stranici.

Xenon forte je u svoj prodajni program uključio ponudu optičkih skenera kineskog proizvođača CZUR. Za razliku od tradicionalnih skenera, CZUR pametni knjižni skeneri  s jednostavnim, inteligentnim i brzim skeniranjem revolucioniziraju iskustvo skeniranja. Osnovni model ET16 Plus namijenjen je kućnim korisnicima i manjim preduzećima, a moćniji M3000 PRO će biti dobrodošao u većim organizacijama, bibliotekama, arhivima, muzejima, zdravstvenim ustanovama ili advokadskim kancelarijama.

»CZUR skeneri imaju širok raspon upotrebljivosti, jer mogu skenirati dokumente svih formata do veličine A3", izjavio je Ciril Kraševec, direktor preduzeća Xenon forte. "Zbog njegovog dizajna nije potrebno razdvajati uvezene dokumente kao što su knjige ili časopisi, dok snažni softver pruža brojne mogućnosti obrade. Pomoću funkcije optičkog prepoznavanja teksta (ABBYY OCR) jednim klikom skenirani dokument možete prenijeti u Word, PDF ili TIFF datoteku, koja se potom može mijenjati ili po njoj pretraživati.«

Inovativna tehnologija omogućava programsko ravnanje zakrivljenosti stranice. Skener na otvorenu knjigu projicira tri laserske linije koje omogućuju analizu kontura stranice. Pametni algoritam zatim digitalno vraća zakrivljene stranice u savršeno ravnu sliku. Sve u jednom koraku! Programska oprema automatski poravnava stranice i obrezuje ih, ali omogućuje i grupisanje stranica, što je posebno korisno prilikom skeniranja kreditnih kartica ili ličnih karti.

Uređaji se isporučuju s posebnim nastavcima za prste kako bi se rubovi knjiga držali na mjestu prilikom skeniranja. Softver automatski uklanja prikaze prstiju sa slike i istovremeno ispravlja nepravilnosti u pozadini. S ugrađenim softverom dokumenti se mogu obrađivati na pet načina s obzirom na boje: boja, uzorci, pozadine, siva i c/b. Bočna svjetla omogućuju i kvalitetno skeniranje sjajnih materijala.

Snažan model M3000 Pro pokreće 32-bitni MIPS procesor i opremljen je HD kamerom koja pruža 20 milijona piksela rezolucije od 5248 x 3936 dpi. Nudi nekoliko načina snimanja slike: okidač na samom uređaju, automatsko programirano skeniranje kao i ručni okidač te nožna pedala za hands-free upravljanje.

CZUR knjižni skeneri sa svojom kamerom mogu snimiti kretanje i stvoriti video ili prenijeti događaje u stvarnom vremenu. Na taj način uređaj može uveliko pomoći u prezentacijama svih vrsta.


###


O preduzeću CZUR

CZUR je visoko tehnološko preduzeće sa sjedištem u Shenzhenu u Kini, koje je usmjereno na stvaranje pametnih rješenja za preduzeća i kućne korisnike. Tržištu su se predstavili s pametnim rješenjem za brzo skeniranje uvezenih dokumenata, poput knjiga, kao i drugih oblika dokumenata. Osim skenera, prodajni program obuhvata programsku opremu za personalne računare, usluge u oblaku, aplikacije za mobilne uređaje i razvoj posebnog algoritma za skenere. Prodajna mreža sastoji se od više od 50 distributera u više od 30 zemalja i stalno se nadopunjuje. Od ove godine u Crnoj Gori ga zastupa Xenon forte - MOntenegro d.o.o.

Print
Categories:
Rate this article:
4.3

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x