sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Synology je predstavio RackStation RS2818RP+

Snažan NAS server sa velikim kapacitetom za skladištenje, idealan za rast poslovanja.

Korporacija Synology Inc. je predstavila RackStation RS2818RP+, NAS server s 16 diskova i 3U koji pruža velike kapacitete za skladištenje sa pristupačnim ukupnim troškovima vlasništva (TCO) za mala i srednja preduzeća. 

RS2818RP je prvi Synology 3U RackStation NAS server iz serije Plus koja podržava do 16 pogonskih slotova, s kapacitetom do 192 TB. Kapacitet skladištenja može se dodatno proširiti na 336TB kada se spaja na jedan RX1217 (RP), pružajući ekspanziju volumena na licu mjesta.

„Jedan od zajedničkih izazova za savremena mala i srednja preduzeća je pronalaženje rješenja za skladištenje podataka koje može da skladišti velike količine podataka, a istovremeno ima fleksibilnost zadržavanja prostora zaskladištenje  velikih količina podataka u slučaju rasta poslovanja tih preduzeća”, rekao je Jason Fan, voditelj proizvoda u Synology In.c „RS2818RP + nudi veliki prostor za skladištenje po povoljnoj cijeni. Idealna je za poslove centralizirane sigurnosne kopije podataka, file sistema ili kao backup centar za kompanije koje posluju na više različitih lokacija."

RS2818RP + pokreće Intel® Atom® C3538 četverojezgreni CPU i 4GB DDR4 ne-ECC UDIMM RAM koji se može proširiti do 64GB s četiri ECC UDIMM modula od 16 GB. Četiri Gigabit Ethernet LAN priključka mogu se proširiti s većim performansama od 10GbE NIC, pružajući više od 1400 MBps sekvencijalnog prolaza i 26.000 IOPS.

RS2818RP+ je također dostupan s uslugom Synology Extended Warranty (EW202), koji je dostupan u odabranim regijama širom svijeta i nudi do pet godina garancije za hardver.

RS2818RP+ server pokreće DiskStation Manager, napredni i intuitivan NAS operativni sistem koji nudi bogat niz moćnih aplikacija za povećanje efikasnosti i produktivnosti rada. Synology je također primio brojna medijska priznanja. Između ostalog, osvojio je najviše bodove na desetom TechTarget Quality Awards istraživanju za NAS sisteme za srednju klasu.

Za više informacija o RS2818RP+, posjetite https://www.synology.com/products/RS2818RP+


Print
Categories:
Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x