sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Synology predstavio RackStation RS818+ / RS818RP+ i jedinicu za proširenje RX418

Snažan 1U rackmount NAS namjenjen za mala i srednja preduzeća

Kompanija Synology® Inc. je predstavila RackStation RS818+ / RS818RP+ i jedinicu za proširenje RX418, 1U 4-bay rackmount NAS dizajniran brzim prijenosnim performansama i skalabilnošću skladištenja za mala i srednja preduzeća.

RS818+ / RS818RP+ ima 2,4-GHz četverojezgreni procesor s AES-NI enkripcijskim motorom, 2GB DDR3 memoriju (proširivo na 16GB u dualnom kanalu) i PCIe 2.0 slot za podršku dodatne 10GbE mrežne kartice. Ovaj moćni hardver pruža brzinu čitanja od 1,099 MB/s, čineći RS818+ / RS818RP+ idealnu centralizovanu mogućnost skladištenja za prijenos podataka s više klijenata.

Kapacitet skladištenja RS818+ / RS818RP+ se može dodatno proširiti novom jedinicom za proširenje Synology RX418 koja omogućuje do 8 pogona za fleksibilno upravljanje podacima i sigurnosno kopiranje. RS818+ / RS818RP+ dolazi s četiri 1GbE LAN priključka za podršku veze Aggregation i failover. Synology High Availability podrška pruža pouzdani aktivni/pasivni klaster servera, čuvanje podataka i usluga na mreži. RS818RP+ je također opremljen s redundantnim izvorima napajanja za postizanje većeg kontinuiteta usluge.

"Integrisani u 1U rackmount kućištu, RS818+ / RS818RP+ pruža izvanredne mogućnosti nadogradnje hardvera, kao i pouzdanost", rekao je Michael Wang, voditelj proizvoda kompanije Synology Inc. 

RS818+ / RS818RP+ pokreće DiskStation Manager, napredan i intuitivan operativni sistem za Synology NAS uređaje, s različitim aplikacijama poput dijeljenja datoteka, sigurnosnih kopija podataka ili alata za saradnju kako bi se povećala produktivnost rada. Certifikovani od strane VMwarea, Citrixa, Microsoft Hyper-V® i OpenStack Cinder®, RS818+ / RS818RP+ mogu se jednostavno integrisati u virtualizovano okruženje kompanije. Synology je dobio brojne medijske nagrade, uključujući i najbolje ocjene u kategoriji srednje velikih NAS servera u TechTargetovom istraživanju rješenja za skladištenje podataka, kao i izbor Readers' Choice časopisa PC Mag kojeg je primio već sedmu godinu zaredom.

Za više informacija o RS818+/RS818RP+, posjetite https://synology.com/products/RS818+.

Za više informacija o RX418, posjetite https://www.synology.com/products/RX418.

Za više informacija o DiskStation Manager, posjetite https://www.synology.com/dsm.


Print
Categories:
Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x