sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Synology je predstavio FlashStation FS1018 i DiskStation DS218

Snažna rješenja u kompaktnom obliku

Korporacija Synology Inc. uvela je dva nova NAS servera: FS1018 i DS218, koji, uprkos malim dimenzijama, imaju bogat skup funkcija. Serveri omogućuju direktnu reprodukciju različitih medija, dijeljenje datoteka i različite opcije backup podataka.

FS1018 je snažan i kompaktan NAS server na kojem korisnici mogu instalirati 12 SSD-ova i imaju nisku latenciju. Pokreće ga dual-core Intel Pentium D1508 procesor s 8 GB DDR4 EEC memorijom, koji se može proširiti i do 32 GB. Osim što nudi četiri Gigabit Ethernet LAN priključk, FS1018 također podržava dodatne mogućnosti rada. U slotu za PCIe 3.0 x8 moguće je instalirati odabranu dodatnu mrežnu karticu od 10 GB koja pruža više od 40 KB 4K Random Write IOPS.

Vrhunski hardver pruža visoke performanse i propusnost čak i kada se istovremeno upravlja s više virtualnih mašina. Novo rješenje Virtual Machine Manager omogućuje testiranje novih softverskih rješenja u izolovanom okruženju bez potencijalnih uticaja na korisničke računare i istovremeno povećanje upotrebljivosti servera.

"Uređaj standardnog oblika, koji će omogućiti provođenje tako snažno djelovanje, kao i dovoljan kapacitet prostora za skladištenje, bio je od ključne važnosti. S FS1018 uspjeli smo dizajnirati uređaj koji je optimizovan da se uklapa u radno okruženje", rekao je Jason Fan, voditelj proizvoda Synology Inc.

DS218 je 2-bay NAS opremljen s 64-bitnim quad procesorom koji isporučuje sekvencijalno kretanje podataka brzinom od preko 112 MB/sek za čitanje i 112 MB/sek za pisanje. Dolazi sa 2 GB DDR4 memorije, četiri puta većom od kapaciteta svog prethodnika. DS218 je također optimiziran za 10-bitni 4K H.265 video transkodiranje putem video stanice.

„4K video sadržaj postaje sve više i nije uobičajen. Također DS218 je optimiziran za 10-bitni 4K H.265 video transkodiranje. Ako vaš uređaj nije sposoban za 4K video reprodukcije, DS218 pruža online 4K video reprodukciju na 1080p ili manje", rekao je Michael Wang, voditelj proizvoda Synology Inc.

FS1018 i DS218 pokreće DiskStation Manager, napredan i intuitivno dizajniran operativni sistem za NAS Synology servere koji nudi širok izbor aplikacija za poboljšanje produktivnosti. Synology je dobio brojne medijske nagrade, uključujući i najbolje ocjene u kategoriji srednje velikih NAS servera u TechTargetovom istraživanju rješenja za skladištenje podataka, kao i izbor Readers' Choice časopisa PC Mag kojeg je primio već sedmu godinu zaredom.

Za više informacija o FS1018 posjetite https://www.synology.com/products/FS1018

Za više informacija o DS218 posjetite https://www.synology.com/products/DS218


Print
Categories:
Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x