sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Gama System eDocs 5 – integracija sa multifunkcionalnim uređajima Kyocera

Rješenje za upravljanje dokumentima koje impresionira jednostavnošću

Preduzeće Gama System nedavno je lansiralo novu verziju svog naprednog sistema za upravljanje dokumentima Gama System eDocs 5. Intuitivni softverski interfejs razvijen je u suradnji sa Xenon forte i koristi se na multifunkcionalnim uređajima Kyocera što korisnicima dodatno pojednostavljuje rad.

Rezultat zajedničkog razvoja je interaktivno rješenje koje odlikuje dvosmjerna komunikacija, omogućavajući na jednoj strani fleksibilan način arhiviranja i daljnju distribuciju dokumenata u skladu s predviđenim tokom dokumenata, a na drugoj strani pristup dokumentima direktno s upravljačke ploče multifunkcionalnih uređaja Kyocera.

Rješenje omogućava:

 • Cjelokupnu podršku za skeniranje dokumenata s bilo kojeg mjesta i s bilo kojega novijeg uređaja Kyocera
 • Punu podršku za ispis dokumenata arhiviranih u rješenju Gama Systema eDocs 5
 • Prijavu i autentikaciju korisnika korištenjem ID iskaznice ili PIN kodova
 • Podršku ugrađenim funkcijama Gama Systema eDocs 5
 • Podršku za korisnike Gama Systema eDocs 5, koja se nalazi na internom serveru (On-premise), kao i preko rješenja u oblaku
 • Jednostavno i intuitivno korištenje


Gama System eDocs 5

Gama System® eDocs 5 je moderan sistem za upravljanje dokumentima (DMS) za brzo, fleksibilno i efikasno poslovanje i upravljanje informacijama u svim segmentima poslovanja. Podržava cjelokupni proces upravljanja dokumentima u digitalnom obliku, podržava razne formate elektronskih i svih vrsta dokumenata.


Rješenje Gama System® eDocs 5 posjeduje jedinstvene karakteristike po kojima se razlikuje od ostalih sličnih proizvoda na tržištu:

 • Jednostavano i intuitivano dizajniran korisnički interfejs. Jednostavno stvaranje ad hoc radnih tokova.
 • Vlastiti grafički alat za projektovanje procesnih tokova, koji omogućava jednostavno sastavljanje konfigurisanih tokova rada i obrade dokumenata.
 • Integracija DMS s programom Outlook.
 • Intuitivni alat za grupni rad je integrisani dio rješenja Gama System® eDocs 5.
 • Uska integracija s multifunkcionalnim uređajima Kyocera.


Sistem za upravljanje dokumentima Gama System® eDocs 5 nije samo jednostavan za korištenje, nego je i moderan sistem koji osigurava sigurnost i pravnu valjanost dokumenata i koji se automatski primjenjuje na proces izrade i upravljanja dokumentima. Više informacija o rješenju Gama System® eDocs 5 dostupno je na web stranici proizvođača.Upotreba je zaista jednostavna

S grafičkim alatom za izradu tokova procesa korisnik može prilagoditi način unosa svih vrsta dokumenata u jednostavne rutine. Rješenje olakšava rad i štedi vrijeme, osigurava da se svi dokumenti obrađuju sigurno i u skladu s njihovom namjenom.

Korisnik se na ekranu multifunkcionalnih uređaja Kyocera logira s pomoću ID iskaznice ili unosi svoj PIN na korisnički interfejs multifunkcionalnih uređaja Kyocera. U sljedećem koraku može izabrati između ispisa ili skeniranja. 

Skeniranje 


U preduzeće svakodnevno dolazi niz dokumenata koji moraju biti uneseni u sistem. Zavisno o namjeni, korisnik određuje hoće li dokument biti poslan direktno na sistem upravljanja dokumentima ili će možda biti spremljen samo u privatnoj mapi.


U slučaju da je potrebna obrada dokumenata, prema vrsti dokumenta bira se unaprijed određeni tok dokumenta. Odabirom određenog postupka, dokument će se dalje prerađivati.Ispis

Korisnik može lako ispisati dokumente arhivirane u DMS sistemu eDocs 5. Dokumenti namijenjeni za ispis dostupni su u redu za ispis. Nakon prijave na multifunkcijski uređaj korisnik može odlučiti hoće li ispisati sve dokumente u redu ili će izabrati samo nekoliko.Takvim cjelokupnim rješenjem za upravljanje dokumentima Gama System eDocs 5 korisnik će sigurno biti zadovoljan. Odlučite kako ga želite koristiti: kao rješenje koje radi na vašem serveru, preko privatnog ili javnog oblaka ili kao uslugu u Microsoft AZURE.


Za više informacija kontaktirajte nas na tel:  020 260 994 ili nam pošljite e-mail na  prodaja@xenon-forte.meba


Xenon forte d.o.o.

   STRATEŠKI PARTNERIzjava

»Integracija multifunkcionalnih uređaja Kyocera s DMS i ERP sistemima od strateškog je značaja za naše preduzeće, jer na taj način multifunkcionalni uređaji dobivjaju potpuno novu ulogu u poslovnim sistemima, omogućavajući mnoge korisne napredne usluge.
Upotrebom Kyocera hibridne platforme za razvoj naprednih poslovnih rješenja HyPAS koja preoblikuje multifunkcionalni uređaj u poslovni alat, dostigli smo cjelokupnu podršku ugrađenim funkcijama Gama System eDocs 5, a time i pristup dokumentima direktno s upravljačke ploče multifunkcionalnih uređaja Kyocera.
Time rješenje Gama System eDocs 5, koje već u svojem dizajnu stavlja naglasak na korisnika, postaje čak i lakše za korištenje.«

Matjaž Fortič, izvršni direktor u poduzeću Xenon forte d.o.o..

Dodatne informacije

Za više informacija kontaktirajte nas na tel: 020 260 994 ili nam pošljite e-mail na prodaja@xenon-forte.me.

»Pri razvoju najnovije verzije rješenja Gama System eDocs  osim želje da stvorimo proizvod vrhunskih performansi kakve su bile i kod ranije verzije eDocs 4.1, prije svega nas je vodila potreba za pristupačnosti korisniku i jednostavnosti upotrebe. Prve reakcije potvrđuju da smo daleko premašili želje i očekivanja naših kupaca. Nova generacija DMS rješenja donosi napredne funkcionalnosti i koncept za koji mislimo da je korak naprijed u odnosu na standardna DMS rješenja«

Marko Šobota, generalni direktor preduzeća Gama System.