Avtoriziran distributer za Kyocera
 ONLINE KATALOG
 DODATNE INFORMACIJE
 KYOCERA
 PREUZIMANJE DATOTEKA
 KYOCERA MDS - USLUGE UPRAVLJANJA DOKUMENTIMA
       

DA LI VAM JE POZNATO KOLIKI SU VAŠI TROŠKOVI RADA SA DOKUMENTIMA ?

Kontaktirajte nas za pregled opreme i procjenu uštede, koju bi omogućila optimizacija rada sa dokumentima u vašoj kompaniji.

  • 30% umanjenje troškova štampe.
  • Poboljšanje radnih procesa i  efikasnosti uposlenika
  • Zaštita podataka u kompletnom procesu i garantovana zaštita dokumenata.  Detaljnije>>
  TÜV Rheinland testirao tonere za Kyocerine štampače
       

Testiranje kompanije TÜV pokazalo je da je kvalitet ispisa sa originalnim Kyocerinim tonerima pouzdaniji nego sa tonerima drugih proizvođača. Kyocerini toneri pružili su trajnost kvalitete štampe u boji tokom cijelog vijeka spremnika tonera uz vidno bolji intenzitet boja. Uz to, toneri drugih proizvođača imali su devet puta veći broj neupotrebljivih odštampanih stranica i manji stepen ravnomjernosti štampe i znatno veći broj grešaka pri štampi. Fotografije štampane tonerima B vidno su izblijedile nakon približno 5000 ispisa.

Pri provjeri pouzdanosti u TÜV-u su utvrdili da Kyocerini originalni toner nije uzrokovao nijedan zastoj u radu štampača, dok je toner C oštetio razvojne jedinice na dva štampača. Za razliku od dva spremnika tonera A i jednog tonera B, Kyocerini toneri nisu zabilježili nijedan slučaj prosipanja boje. Toneri drugih proizvođača napravili su do 73 posto više otpadnog materijala, a 65 kutija (od 69) tonera A nije sadržavalo kutijicu za otpadni toner.

Više informacija>>

Rezultati testa (eng verzija) >>

 Novi multifunkcijski uređaji
       

Novi proizvodi u liniji ECOSYS kombinuju visoku pouzdanost i izdržljivost – tipične elemente japanske kulture – sa velikom efikasnošću i jednostavnim korištenjem. To je izuzetna kombinacija za početnu klasu koja Kyocerine nove multifunkcijske uređaje čini odličnim izborom samostalnih korisnika ili manjih i srednje velikih radnih grupa.                   Više detalja.>>

 Nova generacija Kyocera ECOSYS štampača
       

Kyocera je predstavila novu liniju laserskih štampača A4 koji štampaju brzinama od 40 do 60 stranica u minuti. Nove modele štampača – FS-4300DN, FS-4200DN, FS-4100DN, FS-2100DN i FS-2100D odlikuje veoma niska tipična potrošnja el. energije (TEC) i najnižji troškovi štampe po stranici u klasi. U sve uređaje su standardno ugrađene komponente dugog životnog vijeka kao što je bubanj, kojim modeli FS-4300DN, FS-4200DN in FS-4100DN mogu odštampati čak 500.000 stranica bez izmjene

Više informacija FS-4300DN>>

Više informacija FS-4200DN>>

Više informacija FS-4100DN>>

Više informacija FS-2100D/DN>>

 Test Mede8er MED1000X3D
       

HD Portal je obavio detaljan test novog modela MED1000X3D.
Zaključak recenzenta : "Mi ne znamo da trenutno na tržištu postoji i jedan Media player sličnih mogućnosti i približno slične cijene. X3 osvaja Zlatnu medalju u 3D Media Player kategoriji, prestižnu nagradu HD Portala; “Choice of Professionals” što znači da ćemo upravo ovaj model koristiti kao referencu za dalje testiranje i procjenu svih drugih Media playera te osvaja i nagradu za Premium dizajn čime postaje prvi Media player koji osvaja trostruku nagradu." HD Portal Team. Kompletan test i recenzija >>

 Kyocera Document Solutions Zlatni sponzor Sarajevo Film Festivala 2012
       

Kyocera Document Solutions je objavila učešće na internacionalnom Sarajevo Film Festivalu, kao zlatni sponzor. Ceremonija potpisivanja ugovora između predstavnika Kyocera Document Solutions i Sarajevo Film Festivala je održana 24-tog maja u Sarajevu. Potpisivanju ugovora su prisustvovale mnoge zvanice iz bosanskog socijalnog, kulturnog i ekonomskog života, i tom prilikom je i ujedno prikazana festivalska premijera japanskog filma "Okuribito".

 Synology - NAS serveri
       

 

Xenon forte Montenegro d.o.o. je distributer za proizvode kompanije Synology . Xenon forte nudi  svojim kupcima vrhunske Synology mrežne uređaje za pohranu podataka Disk Station.

Synologyjevi NAS serveri su dizajnirani za potrebe korisnika zbog sigurnosti, efikasnosti, uštede energije i funkcionalnosti. Namijenjeni su za zahtjevne kućne korisnike, kao i za veće firme.

 XENON FORTE
 E-NOVOSTI
       


Želite biti obaviješteni o novostima?
Prijavite se za e-novosti!

 NOVOSTI
       

29.08.2014
KYOCERA NA JUBILARNOM SARAJEVO FILM FESTIVALU

Sarajevo film festival je u jubilarnom izdanju prikazao rekordnih 247 filmova, u takmičarskom programu se za nagradu Srce Sarajeva natjecalo devet filmova iz šire regije. Međunarodni žiri, pod vođstvom mađarskog režisera Bele Tarra, je nagradio tursko-francusko-njemačku koprodukciju Pjesma moje mame, režisera Erola Mintasa. Za najboljeg glumca izabran je Feyyaz Duma. Kao najbolja glumica je nagrađena Mari Kitia za ulogu u gruzijskom filmu Patardzlebi (Nevjeste) u režiji Tinatin Kajrišvili.

06.08.2014
Kyocera Document Solutions i ove godine među sponzorima Sarajevo Film Festivala

Ove godine, Sarajevo Film Festival je u znaku proslave 20. godina rada. Jedan od vodećih kulturnih događaja u regionu održava se 15-23. augusta i počinje projekcijom dokumentarnog filma »Mostovi Sarajeva« djelom 13. renomiranih evropskih reditelja. Kyocera je ponovo među zlatnim sponzorima festivala.

02.10.2013
Kyocera noževi velika pomoć u istraživačkim projektima

Projekt norveške Vlade sa zemaljama Balkana sa ciljem očuvanja genetičkih resursa regije u  svom istraživanju koristi i Kyocera oštrice od napredne keramike. Razlog je to što su to Kyocera noževi napravljeni od materijala kao što su napredna keramika ili karbon i koji ne ostavljaju mikroelemente na hrani.

09.09.2013
KYOCERA A4 crno bijeli uređaji ponovo dobitnici dvije prestižne BLI nagrade »Izbor ljeta«

Dva uređaja iz serije ECOSYS, su ponovno primili priznanje »Izbor ljeta«, koje dodjeljuje laboratorij za testiranje uređaja za štampu Buyers Lab (BLI).

27.08.2013
Kyocera Document Solutions i ove godine sponzor Sarajevo Film Festivala

Na crvenom tepihu svečanog otvaranja Sarajevo Film Festivala među brojnim gostima bili su i predstavnici japanske korporacije Kyocera Document Solutions, koja je u saradnji sa svojim partnerom, Xenon forte Sarajevo kao zlatni sponzor i ove godine podržala Sarajevo Film Festival


© 2011 XENON-FORTE MONTENEGRO